خواص مواد غذایی

هویج چه خواصی برای سلامتی دارد؟

هویج چه خواصی برای سلامتی دارد؟

اختصاصی فارمافوری: برخی از مردم هویج را بهترین غذای سالم می دانند، نسل های زیادی به فرزندان خود گفته اند خوردن هویج به آنها کمک می کند تا در تاریکی هم ببینند. هویج چه خواصی برای سلامتی ممکن است داشته باشد؟

مردم احتمالاً برای اولین بار هویج را هزاران سال پیش، در منطقه ای که اکنون افغانستان است، کشت کردند.

کشاورزان هویج‌های بنفش، قرمز، زرد و سفید را مدت‌ها قبل از ظهور انواع شیرین، ترد و معطر نارنجی که امروزه محبوب هستند، پرورش دادند. پرورش دهندگان هلندی این نوع را در قرن ۱۶ پرورش دادند.

در این مقاله با مواد مغذی موجود در هویج و فواید آن برای سلامتی بیشتر آشنا شوید. ما همچنین نکاتی را برای افزودن هویج به رژیم غذایی و هرگونه اقدامات احتیاطی را بررسی می کنیم. و البته این سوال قدیمی: آیا واقعاً به شما کمک می کنند در تاریکی ببینید؟

هویج چه خواصی برای سلامتی دارد؟

هویج حاوی ویتامین A، آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی است. همچنین سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها است.

آنتی اکسیدان ها مواد مغذی موجود در غذاهای گیاهی هستند و به بدن کمک می کنند رادیکال های آزاد را حذف کند، مولکول های ناپایداری که در صورت تجمع بیش از حد در بدن می توانند باعث آسیب سلولی شوند.

رادیکال های آزاد ناشی از فرآیندهای طبیعی و فشارهای محیطی هستند. بدن می‌تواند بسیاری از رادیکال‌های آزاد را به‌طور طبیعی از بین ببرد، اما آنتی‌اکسیدان‌های رژیمی می‌توانند کمک کننده باشند، به‌ویژه زمانی که بار اکسیدانی زیاد باشد.

آیا هویج می تواند به شما کمک کند در تاریکی ببینید؟ به نوعی بله.

هویج حاوی ویتامین A است و کمبود ویتامین A ممکن است منجر به بیماری پیشرونده چشمی شود. گزروفتالمیا می تواند باعث شب کوری یا مشکل در دید در زمانی که سطح نور کم است، شود.

به گفته دفتر مکمل های غذایی ، کمبود ویتامین A یکی از اصلی ترین دلایل قابل پیشگیری نابینایی در کودکان است.

بنابراین، به نوعی، هویج می تواند به شما کمک کند تا در تاریکی ببینید.

با این حال، بعید است بینایی بیشتر افراد با خوردن هویج بهبود یابد، مگر اینکه کمبود ویتامین A داشته باشند.

هویج همچنین حاوی آنتی اکسیدان های لوتئین و زیگزانتین است و ترکیب این دو ممکن است به جلوگیری از دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن، نوعی از دست دادن بینایی، کمک کند.

سرطان

به گفته موسسه ملی سرطان، رادیکال های آزاد بیش از حد در بدن ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش دهد.

اثرات آنتی اکسیدانی کاروتنوئیدهای رژیمی – رنگدانه های آلی زرد، نارنجی و قرمز موجود در هویج و سایر سبزیجات – ممکن است این خطر را کاهش دهد. لوتئین و زآگزانتین دو نمونه از این کاروتنوئیدها هستند.

یک هویج خام متوسط ​​با وزن ۶۱ گرم حاوی ۵۰۹ میکروگرم ویتامین A است.

طبق دستورالعمل‌های غذایی ۲۰۱۵–۲۰۲۰ برای آمریکایی‌ها، زنان بزرگسال باید حداقل ۷۰۰ میکروگرم ویتامین A در روز مصرف کنند، در حالی که بزرگسالان مرد به حداقل ۹۰۰ میکروگرم RAE نیاز دارند.

سرطان پروستات: مروری بر مطالعات در سال ۲۰۱۵ ارتباط بین رژیم غذایی غنی از کاروتنوئیدها و کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان داد.

لوسمی: در سال ۲۰۱۱، محققان شواهدی پیدا کردند که نشان می داد مواد مغذی موجود در عصاره آب هویج می‌توانند سلول‌های سرطان خون را از بین ببرند و پیشرفت آنها را کند یا متوقف کنند.

سرطان ریه: در سال ۲۰۱۱، محققان به این نتیجه رسیدند که آب هویج ممکن است به پیشگیری از آسیب هایی که منجر به سرطان ریه در افراد سیگاری می شود، کمک کند.

سلامت دستگاه گوارش

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۱۴ بر روی ۸۹۳ نفر ، مصرف بیشتر غذاهای غنی از کاروتنوئید ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

یافته‌های مطالعه‌ای که سال بعد منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی که رژیم غذایی پرفیبر مصرف می‌کنند، نسبت به افرادی که فیبر کمی مصرف می‌کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.

یک هویج متوسط ​​حاوی ۱.۷ گرم فیبر یا بین ۵ تا ۷.۶ درصد نیاز روزانه یک فرد بسته به سن و جنس است. یک فنجان هویج خرد شده ۳.۵۸ گرم فیبر دارد.

کنترل دیابت

هویج طعم شیرینی دارد و حاوی قندهای طبیعی است. این مساله برای افراد دیابتی چه معنایی دارد؟

کربوهیدرات ها حدود ۱۰ درصد ارزش غذایی هویج را تشکیل می دهند و تقریباً نیمی از آن شکر است. ۳۰ درصد دیگر از این محتوای کربوهیدرات را فیبر تشکیل می دهد. یک هویج متوسط ​​ ۲۵ واحد کالری دارد/

به طور کلی، همین موضوع باعث می شود هویج به یک غذای کم کالری با فیبر بالا تبدیل شود که قند نسبتاً کمی دارد. به همین دلیل، در شاخص گلیسمی (GI) امتیاز پایینی دارد. این شاخص می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا بفهمند کدام غذاها ممکن است سطح قند خون آنها را افزایش دهند.

هویج پخته شده دارای نمره GI حدودا ۳۹ است. یعنی بعید است باعث افزایش قند خون شود و برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر است.

در همین حال، نویسندگان یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۸ به این نتیجه رسیدند که مصرف یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است به جلوگیری از پیشرفت دیابت نوع ۲ کمک کند. غذاهای پر فیبر همچنین ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا سطح قند خون خود را مدیریت کنند.

فشار خون و سلامت قلب و عروق

فیبر و پتاسیم موجود در هویج ممکن است به مدیریت فشار خون کمک کند.

انجمن قلب آمریکا (AHA) مردم را تشویق می کند که نمک یا سدیم کمتری به وعده های غذایی خود اضافه کنند، و غذاهای حاوی پتاسیم مانند هویج را بیشتر مصرف کنند. پتاسیم به آرامش رگ های خونی کمک می کند و خطر ابتلا به فشار خون بالا و سایر مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهد.

افرادی که فیبر مصرفی بالایی دارند نسبت به افرادی که فیبر کمی می خورند کمتر در معرض ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند. مصرف مقدار زیادی فیبر همچنین ممکن است به کاهش سطوح لیپوپروتئین با چگالی کم یا کلسترول « بد» در خون کمک کند.

بهبود عملکرد سیستم ایمنی

یکی دیگر از آنتی اکسیدان های هویج ویتامین C است.

ویتامین C به تولید کلاژن کمک می کند. کلاژن یک جزء کلیدی بافت همبند و برای بهبود زخم و حفظ سلامت بدن ضروری است.

این ویتامین همچنین در سلول های ایمنی وجود دارد که به بدن در مبارزه با بیماری کمک می کند. بر اساس مطالعه ای در سال ۲۰۱۷، سیستم ایمنی سالم ممکن است از طیف وسیعی از بیماری ها از جمله سرطان جلوگیری کند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *