بهترین مکمل ها, خواص مواد غذایی, دارو-غذا

کلرلا چیست؟ هر آنچه که باید راجع به کلرلا بدانید

کلرلا چیست

کلرلا چیست؟ کلرلا جلبکی به رنگ سبز روشن است که ۵۰ درصد آن را پروتئن تشکیل می دهد و مملو از آهن، فیبر، ویتامین B ، کربوهیدرات های پیچیده، چربی های غیر اشباع چندگانه و آنتی اکسیدان هایی همچون لوتئین و ویتامین سی است.

خواص بسیاری دارد. مثلا در درمان کلسترول بالا، سرطان و هپاتیت سی کاربرد دارد. بیشتر از ۳۰ نوع از این نوع جلبلک در جهان وجود دارد و رایج ترین، کلرلا ولگاریس و کلرلا پیرنوئیدوزا هستند.

از دهه ۱۹۴۰ کلرلا به عنوان یک منبع غذایی مورد بررسی قرار گرفت. هزینه تولید آن بسیار بالا بود و به ذائقه اکثر غربی ها نیز خوشمزه نمی آمد.

کلرلا در ژاپن به عنوان غذا مصرف می شد. اما کلرلا در ایالات متحده به عنوان مکمل غذایی مصرف می شود. در دو سال اخیر کلرلا به عنوان یک ابرغذا وارد بازار شد و به صورت قرص، عصاره ، گرانول و پودر برای درمان بسیاری از بیماری ها به فروش می رسد.

به این اسامی نیز شناخته می شود :

جلبک سبز بلغاری
کلرل
یایاما کلرلا

 

کلرلا در چه مواردی استفاده می شود؟

حامیان طب جایگزین مدعی هستند کلرلا باعث تقویت ایمنی و ترویج سم زدایی در سلول ها می شود. آن ها بر این باورند که همین ویژگی ها باعث خواص بالقوه متعددی در پیشگیری یا درمان بیماری های زیر می شود.

قرص آلگومد فولیک حاوی کلرلا , روی، B۱۲، اسید فولیک (B۹)، ویتامین های E، C، K، B و آنتی اکسیدان ها جهت ارتقا سلامت و رفع نیازهای بدن است.موجود در فارمافوری بررسی کنید.

سرطان
سرماخوردگی
یبوست
بیماری دیورتیکولار
فیبرومیالژیا
فشار خون بالا
کلسترول بالا
بیماری التهابی روده
سندرم متابولیک
پانکراتیت
هپاتیت ویروسی

بعضی از این ادعاها توسط تحقیقات علمی پذیرفته شده است اما معنی اش این نیست که یافته های امیدبخشی در دسترس علم است..

کلسترول بالا

طبق مطالعه ای که در نتایجش در سال ۲۰۱۴ منتشر شد مصرف دوز ۴۱۶ میلی گرم کلرلا باعث بهبود سطح چربی خون در ۶۲ فرد بزرگسال با کلسترول نسبتا بالا شد. هم درکلسترول تام، تری گلیسیرید، و کلسترول LDL (“بد”) کاهش چشمگیری رخ داد و هم کلسترول HDL (“خوب”) افزایش یافت.

افرادی که کلرلا مصرف کرده بودند نسبت به گروهی دیگر که دارونما مصرف کرده بودند ۴ تا ۲۰ برابر در شاخصه های چربی اوضاع بهتری داشتند. این تاثیر به خاطر مقادیر بالای کاروتنوئید کلرلا است، نوعی آنتی اکسیدان که باعث کاهش خطر بیماری های قلبی می شود.

هپاتیت سی

نتایج مطالعه ای در سال ۲۰۱۳ در مجله جهانی گوارش نشان می داد که کلرلا احتمالا از طریق کاهش سطح التهاب در کبد عفونت مزمن هپاتیت C را بهبود می بخشد.

در این مطالعه به ۱۸ فرد بزرگسال و مبتلا به عفونت هپاتیت سی روزانه دوبار ۳۰ میلی لیتر عصاره کلرلا به همراه ۱۵۰۰ میلی گرم قرص کلرلا دو تا سه بار در روز داده شد.  بعد از ۱۲ هفته کاهش قابل توجه التهاب در کبد شرکت کنندگان مشاهده شد. میزان التهاب از طریق تست آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلانین آمینوترانسفراز (ALT) اندازه گیری شد. البته کلرلا بار ویروسی هپاتیت سی را تغییر داد یعنی فقط علائم التهابی بیماری کبدی را کم کرد اما نتواست عفونت را اصلا درمان کند. در این مطالعه هیچ گروه کنترلی وجود نداشت و مطالعه نیز کوچک بود.

عوارض بارداری

شواهدی وجود دارد که می گوید کلرلا ممکن است خطر یک عارضه بالقوه خطرناک در حاملگی به نام پره اکلامپسی را کاهش دهد. طی مطالعه ای در سال ۲۰۱۰ که توسط محققان ژاپنی انجام شد به ۷۰ زن باردار روزانه ۶ گرم مکمل کلرلا یا دارونما داده شد. این درمان از هفته ۱۲ تا ۱۸ بارداری شروع شد و تا زایمان ادامه یافت.

زنانی که کلرلا مصرف کرده بودند در مقایسه با زنان گروه دارونما سطح هموگلوبین قابل توجهی در سه ماه دوم و سوم بارداری داشتند. افزون بر این آن ها از میزان کمتریادم (ورم بافت)، پروتئینوری (پروتئین در ادرار) و فشار خون بارداری (فشار خون بالا)  برخوردار بودند که همگی آن ها  نشانگر کاهش خطر پره اکلامپسی بود.

کلرلا در عین حال یک منبع طبیعی و بی خطر حاوی فولات، ویتامین B-12 و آهن است که برای دوره بارداری به طور خاص مورد نیاز هستند.

سرطان

با اینکه دور از ذهن است اما کلرلا شاید خواص ضدتوموری هم داشته باشد که شاید روزی به تولید داروهای جدید ضد سرطان منجر شود.

بر اساس مطالعه ای در سال ۲۰۰۹ در کشور مالزی موش های مبتلا به سرطان کبد ناشی از مواد شیمیایی با دریافت دوزهای مختلفی از عصاره  کلرلا ولگاریس درمان شدند. موش های دیگر در این آزمایش تحت درمان قرار نگرفتند و به عنوان گروه کنترل استفاده شدند.

پس از گذشت سه ماه موش هایی که با کلرلا درمان می شدند سطوح کاسپاز ۸ ، پروتئینی که آپوتوز ( پروسه ای طبیعی که در آن سلول های پیر مرده با سلول های جدید جایگزین می شوند) را نقویت می کند، افزایش یافت. حال آنکه سرطان آپوتوز را مختل می کند و به سلول های سرطانی اجازه می دهد بدون هیچ کنترلی رشد کنند و تکثیر شوند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *