کپسول امگا ۳ بدون جیوه زهراوی یک مکمل مناسب برای افرادی است که قادر به مصرف ماهی و منابع دیگر غنی امگا ۳ نیستند. از آنجاییکه در میان جانداران تنها گیاهان قادر به تولید اسیدهای چرب امگا ۳ هستند، انسانها و حیوانات قادرند تنها از طریق غیر اشباع و طویل سازی آلفا لینولنیک اسید، DHA و EPA را بسازند. از آنجا که سرعت تبدیل ALA به DHA و EPA در بدن انسان کم است به همین جهت مصرف منابع حاوی امگا ۳ حاوی DHA و EPA توصیه میشود.
اثرات قلبی عروقی:
در سه دهه گذشته مطالعات متعددی اثرات مفید قلبی عروقی اسیدهای چرب امگا ۳ بلند زنجیر ( DHA و EPA) را تایید کردند. مطالعات مختلف حاکی از آن است که مصرف روغن ماهی (حدود ۲۵۰ میلی گرم در روز EPA+DHA) میتواند در بیماران عروق کرونر قلب خطر مرگ و میر (بخصوص در بیماران با ریسک فاکتورهای بالا) را کاهش دهد.
چربی خون:
مصرف روغن ماهی میتواند %۳۰-۲۵ میزان تری گلیسیرید خون را کاهش دهد. کاهش تری گلیسیرید خون توسط رژیم غذایی یا دوز پایین مکمل (کمتر از ۱ گرم در روز) کم است. درحالیکه دوزهای بالاتر مکمل (۳-۴ گرم در روز) به طور قابل ملاحظهای سطح تری گلیسیرید را کاهش میدهد. همچنین سازمان غذا دارو آمریکا مصرف مکمل روغنها را با دوز ۴ گرم در روز را تایید کرده است. هر ۱ گرم در روز DHA+EPA میتواند تری گلیسیرید را ۸.۴ mg/dl کاهش دهد.
فشارخون:
روغن ماهی میتواند فشار خون سیستولی و دیاستولی را با کم کردن مقاومت عروق کاهش دهد.
سندرم متابولیک:
روغن ماهی میتواند چندین مارکر سندرم متابولیک را تحت تاثیر قرار دهد:
کاهش تری گلیسیرید، افزایش HDL-C (کلسترول خوب) و افزایش سایز LDL-c (کلسترول بد)، کاهش فشار خون، کاهش التهاب و استئاتوز کبدی
تکامل سیستم عصبی در جنین و نوزادان:
DHA جز ساختار ضروری مغز، سیستم عصبی و چشم است. DHA در سه ماه آخر بارداری و دو سال اول بعد از تولد در غشای شبکیه چشم و قسمت خاکستری مغز تجمع مییابد و در تکامل سیستم عصبی نوزادان نقش دارد. اگرچه نوزادان نسبت به بزرگسالان میزان بیشتری از اسیدهای چرب امگا ۳ کوتاه زنجیر را به DHA تبدیل میکنند. اما اینکه این مقدار تبدیل کافی است یا خیر وابسته به رژیم غدایی مادر است.
مصرف ۲ الی ۳ بار در هفته اسیدهای چرب اشباع نشده بلند زنجیر امگا ۳ DHA+EPA در کسانی که قصد باردار شدن دارند، زنان باردار و شیرده توصیه میشود. مصرف ۳-۲ بار ماهی در هفته (بسته به نوع ماهی مصرفی) میتواند نیاز مادر به مصرف DHA را برطرف کند. برای کسانی که قادر یا مایل به مصرف ماهی نیستند. مصرف مکملهایی که حاوی مقادیر ۲۰۰ میلی گرم در روز DHA است توصیه میشود. اما از آنجا که مغز جنین نسبت به جیوه و سایر آلودگیها حساس تر است بنابراین این افراد باید از مصرف مکملهای حاوی جیوه خودداری کنند. همچنین میتوان از مکملهای DHA سنتز شده توسط جلبک که بدون جیوه هستند نیز استفاده کنند.
توصیه هایی برای مصرف امگا ۳:
– به طور کلی اثرات فیزیولوژیک روغن ماهی در مصرف مداوم آن ظاهر میشود. برای بزرگسالان (افراد سالم و افراد با مشکلات عروق کرونر قلب) مصرف ماهی و سایر منابع امگا ۳ حداقل ۲-۱ بار در هفته توصیه میشود. برای افرادی که این مقدار ماهی را مصرف نمیکنند توصیه میشود حدود ۱ گرم در روز کپسول روغن ماهی را استفاده کنند.
– شاید بیشترین مشکل پس از مصرف کپسول روغن ماهی احساس طعم ماهی به دنبال آروغ زدن باشد. مصرف همزمان با غذا، فریز کردن کپسول، مصرف در زمان دیگری در روز و تغییر در فرمولاسیون مصرفی (استفاده از سایر برندها) میتواند به حل این مشکل کمک نماید.
– دوزهای بالای روغن ماهی ۱۵-۳ گرم در روز سبب افزایش زمان انعقاد پذیری میشود. مصرف مقادیر ۶ گرم در روز یا بالاتر میتواند بیماران را در معرض خطر بالا برای خونریزی قرار دهد. دوزهای پایین تغییر قابل توجهی بر زمان انعقاد پذیری خون ندارند.
ویژگی ها:
- کاهش ترومبوز (با مهار تجمع پلاکتی، TXA2، فیبرینوژن و افزایش زمان انعقاد و PGI3)
- بهبود مشکلات پوستی، اختلالات بینایی، عادات ماهیانه، ریزش مو، آسم و دیابت
- کاهش خطرات بیماریهای قلب و عروق به ویژه در اشخاص با سابقه سکته
- موثر در بیماریهای التهابی به دلیل کاهش تولید سایتوکاینهای التهابی
- کمک به تنظیم خلق و خو در افسردگی، شیزوفرنی و بیماران دوقطبی
- منبع خوبی از اسیدهای چرب اشباع شده برای حفظ سلامتی بدن
- موثر در کاهش قوه ادراک و دمانس (زوال عقل) و تقویت حافظه
- موثر در جلوگیری از کاهش قوه ادراک و دمانس (زوال عقل)
- بهبود بالینی کولیت اولسراتیو (به دلیل EPA و DHA)
- کاهنده تری گلیسیرید و تنظیم کننده کلسترول
- موثر در افسردگی و سایر اختلالات نورولوژیک
- تکامل سیستم عصبی در جنین و نوزادان
- کاهش التهابات بخصوص التهاب مفصل
- درمان کمکی در هیپرتری گلیسریدمی
- کمک به تنظیم فشار خون
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود علایم آسم
- فاقد جیوه
روش مصرف:
- یک یا دو کپسول امگا ۳ بدون جیوه زهراوی در روز طبق توصیه پزشک، همراه غذا و آب میل کنید.
نکات مصرف:
- به علت اینکه امگا ۳ باعث رقیق شدن خون میشود از مصرف آن پیش و پس از انجام هر گونه عمل جراحی خودداری شود.
- مصرف امگا ۳ توسط کودکان و افراد مبتلا به دیابت فقط با تجویز پزشک انجام شود.
- این فرآورده جهت تشخیص، پیشگیری و یا درمان بیماری نیست.
- در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
- قبل از مصرف با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید.
- در دوران بارداری و شیردهی کپسول امگا-۳ بدون جیوه تنها با تجویز پزشک انجام شود.
- در مورد امگا ۳ عوارض جانبی قابل توجهی گزارش نشده اما در برخی افراد احتمال بروز اختلالات دستگاه گوارشی مانند تهوع – اسهال وجود دارد. برای رفع چنین عارضهای پیشنهاد میشود دوز مکمل را از روزی ۱ کپسول شروع و به مرور دوز را افزایش دهید.
- بیمارانی که تحت درمان دارویی خاص مانند داروهای رقیق کننده خون (وارفارین، هپارین یا پنتوکسی فیلین) و یا داروهای پیشگیری کننده از ایجاد لخته خون (مانند آسپرین) هستند برای مصرف امگا ۳ زهراوی میبایست با پزشک خود مشورت کنند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.