اختصاصی فارمافوری:بهترین زمان برای مصرف روغن ماهی چه موقعی است؟ هیچ زمانی از روز برای مصرف مکمل های روغن ماهی بد نیست. با این حال، برخی شواهد نشان می دهد که وقتی اسیدهای چرب امگا ۳ همراه با وعده غذایی حاوی چربی رژیم غذایی مصرف می شود، به طور موثرتری جذب می شود.
روغن ماهی منبع اصلی اسیدهای چرب امگا ۳ است که ممکن است فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
در این مقاله، ما در مورد زمان مصرف روغن ماهی، نحوه مصرف، دوز و فواید سلامتی و عوارض جانبی آن صحبت خواهیم کرد.
بهترین زمان مصرف روغن ماهی چه زمانی است؟
نتایج مطالعه ای در سال ۲۰۱۹ روی امگا ۳ نشان داد که مصرف کنسانتره امگا ۳ همراه با مواد غذایی حاوی چربی باعث افزایش فراهمی زیستی شده و جذب آن را برای بدن آسان تر می کند.
علاوه بر این، یک مطالعه قدیمیتر در سال ۲۰۱۵ نشان داد که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ با یک وعده غذایی کمچرب باعث کاهش جذب میشود.
نحوه مصرف
افراد می توانند کپسول های روغن ماهی را با آب در طول وعده غذایی مصرف کنند. اگر فردی معمولاً در وعده صبحانه چربی زیادی نمی خورد، ممکن است بخواهد قبل از مصرف آن تا ناهار یا عصرانه صبر کند.
برخی افراد هنگام مصرف روغن ماهی عوارض گوارشی را تجربه می کنند. اگر فردی این عارضه جانبی را تجربه کند، ممکن است مفید باشد که روغن ماهی خود را به دو دوز منبع مطمئن تقسیم کرده و در ساعات مختلف روز مصرف کند.
افرادی که دوز خود را به نصف تقسیم می کنند، ممکن است نیاز داشته باشند که هر کدام را در زمان های مختلف غذا مصرف کنند.
دوز
محققان دریافتند که تعیین مقدار بهینه اسیدهای چرب امگا ۳ برای دریافت در روز دشوار است.
انجمن قلب آمریکا (AHA) به بزرگسالان توصیه می کند روزانه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم منبع مطمئن امگا ۳ مصرف کنند. با این حال، سایر کشورها و سازمان ها دوزهای متفاوتی را توصیه می کنند.
روغن ماهی چه فوایدی برای ما دارد؟
اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است از طرق مختلف بر سلامت انسان تأثیر مثبت داشته باشند. تحقیقات در مورد مزایای آن در حال انجام است اما شواهدی وجود دارد که می گوید ممکن است این اثرات را داشته باشد:
کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، زوال عقل و سایر اختلالات عملکرد شناختی
بهبود سلامت نوزادان و افزایش اندکی وزن هنگام تولد
کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا وابسته به سن، که باعث از دست دادن بینایی می شود
محافظت از سلامت قلب و کاهش سطح تری گلیسیرید
کاهش علائم آرتریت روماتوئید
با این حال، بسیاری از مطالعات در مورد فواید سلامتی امگا ۳ بر دریافت این اسیدهای چرب از ماهی و غذاهای دریایی تمرکز دارند تا از کپسول های روغن ماهی. اگر فردی به فکر مصرف روغن ماهی برای یک بیماری است، ابتدا باید با پزشک صحبت کند.
برخی از بیماری خاص که ممکن است از مصرف بیشتر امگا ۳ سود ببرند عبارتند از:
بیماری های قلبی عروقی
بر اساس یک منبع معتبر در سال ۲۰۱۵، شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است به پیشگیری یا مدیریت شرایط قلبی عروقی کمک کند. اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید در خون و کاهش خطر مرگ قلبی عروقی کمک کند.
اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است اثرات ضد آریتمی نیز داشته باشند، به این معنی که به ضربان قلب فرد در یک الگوی منظم کمک می کنند. تأثیر اسیدهای چرب امگا ۳ بر آریتمی ممکن است به طور قابل توجهی خطر آریتمی های بطنی کشنده را کاهش دهد.
با این حال، مطالعات جدیدتر نشان می دهد که ممکن است مصرف امگا ۳ برای جلوگیری از اثرات نامطلوب شرایط قلبی عروقی، فایده مبرهنی نداشته باشد. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد مصرف استاتین ها همزمان با مکمل های اسید چرب امگا ۳ ممکن است اثر محافظتی آن ها را بر شرایط قلبی عروقی کاهش دهد.
دانشمندان باید تحقیقات بیشتری در مورد امگا ۳ و ارتباط آن با پیشگیری یا مدیریت بیماری های قلبی عروقی انجام دهند.
شرایط التهابی
برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف امگا ۳ می تواند خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های التهابی را کاهش دهد.
برخی دیگر همچنین دریافتهاند که اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد مبتلا به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو، دو نوع بیماری التهابی روده، مفید است.
سرطان روده بزرگ
چندین مطالعه آزمایشگاهی نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ بر سلول های بنیادی سرطان روده بزرگ تأثیر دارند. این سلول ها طول عمر بالایی دارند و می توانند خود تجدید شوند و به تومورهای روده بزرگ منجر شوند.
می تواند منجر به عود سرطان و مقاومت در برابر شیمی درمانی شود. اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است از رشد جلوگیری کرده و مقاومت در برابر شیمی درمانی را کاهش دهند.
سرطان پروستات
اسیدهای چرب امگا ۳ ممکن است چندین اثر مثبت در مورد سرطان پروستات داشته باشند، اگرچه تحقیقات در این مورد متفاوت است.
نتایج چندین مطالعه نشان داده که مصرف ماهی یا اسیدهای چرب امگا ۳ خطر ابتلا به سرطان پروستات از جمله انواع تهاجمی را کاهش می دهد.
با این حال، مطالعات دیگر نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳ برای جلوگیری از سرطان پروستات فایده قطعی ندارد.
اثرات جانبی
عوارض جانبی مکمل های روغن ماهی معمولاً خفیف است. از جمله:
طعم های ناخوشایند
بوی بد دهان
سردرد
سوزش سردل
حالت تهوع
اسهال
عرق بدبو
علاوه بر این، مکمل های امگا ۳ می توانند با داروهایی که بر لخته شدن خون تأثیر می گذارند، تداخل داشته باشند.
خلاصه
برخی شواهد نشان می دهد که مصرف مکمل های حاوی امگا ۳ همراه با یک وعده غذایی حاوی چربی می تواند جذب را افزایش دهد. در نتیجه، افراد ممکن است مایل به مصرف روغن ماهی در صبحانه، ناهار یا شام باشند. با این حال، زمان درست یا غلط برای مصرف آن وجود ندارد.
همیشه قبل از شروع یک مکمل جدید با پزشک صحبت کنید. اگر فردی عوارض جانبی را تجربه کند بهتر ات دوز خود را نصف کند.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.