بهترین مکمل ها, تقویت سیستم ایمنی, خواص مواد غذایی, دارو-غذا, رژیم غذایی

آنچه در مورد اسید فولیک باید بدانید

آنچه در مورد اسید فولیک باید بدانید

آنچه در مورد اسید فولیک باید بدانید. اسید فولیک شکل مصنوعی فولات است که یک ویتامین B طبیعی است. فولات به ساخت DNA و سایر مواد ژنتیکی کمک می کند. به ویژه در سلامت دوران بارداری اهمیت دارد.

فولات که ویتامین B-9 نیز نامیده می شود، یک ویتامین B است که به طور طبیعی در برخی مواد غذایی وجود دارد. اسید فولیک شکل فولاتی است که تولیدکنندگان به مکمل های ویتامین و غذاهای غنی شده اضافه می کنند.

این مقاله به بررسی عملکردهای اسید فولیک در بدن، برخی منابع، میزان مصرف توصیه شده و اثرات کمبود آن می پردازد.

چرا مهم است؟

اسید فولیک ممکن است خطر زایمان زودرس را کاهش دهد.

فولات برای طیف وسیعی از عملکردها در بدن مهم است.

برای مثال به بدن کمک می‌کند تا گلبول‌های قرمز جدید سالم بسازد. گلبول های قرمز خون، اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کنند. اگر بدن به اندازه کافی از این ها تولید نکند، فرد ممکن است دچار کم خونی شود که منجر به خستگی، ضعف و رنگ پریدگی می شود.

بدون فولات کافی، فرد می تواند به نوعی از کم خونی به نام کم خونی ناشی از فولات نیز مبتلا شود.

فولات همچنین برای سنتز و ترمیم DNA و سایر مواد ژنتیکی مهم است و برای تقسیم سلولی ضروری است.

دریافت فولات کافی در دوران بارداری بسیار مهم است. کمبود فولات در دوران بارداری می تواند منجر به بی نظمی لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا و آنسفالی شود.

به دلیل اهمیت آن برای سلامتی، سازمان غذا و دارو (FDA) تولیدکنندگان را ملزم می کند که اسید فولیک را به نان غنی شده، ماکارونی، برنج، غلات و سایر محصولات غلات در ایالات متحده اضافه کنند. از زمانی که آنها الزام را را ضروری کردند، تعداد نوزادانی که با بی نظمی لوله عصبی متولد می شوند کاهش یافته است.

فهرست زیر به برخی از عارضه هایی که مکمل‌های اسید فولیک می‌توانند روی آن‌ها تأثیر بگذارند نگاه می‌کند:

بی نظمی لوله عصبی

مصرف مکمل های اسید فولیک قبل و در طول بارداری به جلوگیری از بی نظمی لوله عصبی در جنین کمک می کند.

همچنین ممکن است خطر زایمان زودرس، بی نظمی های قلبی و شکاف کام را کاهش دهد.

دفتر مکمل‌های غذایی می‌گوید همه زنانی که به زودی قرار است باردار ‌شوند باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسید فولیک – از مکمل‌ها یا غذاهای غنی‌شده – در کنار فولاتی که از رژیم غذایی معمول خود دریافت می‌کنند، مصرف کنند.

افسردگی

افرادی که سطح فولات کمتری دارند ممکن است بیشتر دچار افسردگی شوند. با این حال، مصرف مکمل های اسید فولیک می تواند داروهای افسردگی را موثرتر کند.

اوتیسم

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف اسید فولیک قبل و در اوایل بارداری می تواند احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را کاهش دهد. با این حال، نتایج مطالعه قطعی نیستند و تحقیقات بیشتری برای تعیین نقش بالقوه اسید فولیک ضروری است.

روماتیسم مفصلی

پزشکان ممکن است از اسید فولیک برای حمایت از نسخه متوترکسات برای آرتریت روماتوئید استفاده کنند.

متوترکسات یک داروی موثر برای این عارضه است، اما ممکن است فولات را از بدن خارج کند و باعث علائم گوارشی شود. مطالعات نشان می دهد که مصرف مکمل های اسید فولیک می تواند این عوارض جانبی را تا حدود ۷۹ درصد کاهش دهد.

چه کسانی باید اسید فولیک مصرف کنند؟

اکثر مردم فولات کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند و کمبود فولات در ایالات متحده نادر است.

همانطور که گفته شد، دستورالعمل های رسمی توصیه می کنند که تمام زنان باردار و زنانی که ممکن است باردار شوند، اسید فولیک مصرف کنند.

این به این دلیل است که اسید فولیک برای رشد اولیه جنین بسیار مهم است. نخاع یکی از اولین قسمت های بدن است که تشکیل می شود و کمبود فولات می تواند منجر به بی نظمی نخاع شود.

مصرف توصیه شده

دفتر سلامت زنان توصیه می کند زنانی که باردار هستند یا ممکن است باردار شوند، ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز و افرادی که دارای اسپینا بیفیدا یا سابقه خانوادگی ناهنجاری های لوله عصبی هستند، ۴۰۰۰ میکروگرم در روز مصرف کنند. کسانی که شیر می دهند باید حدود ۵۰۰ میکروگرم در روز مصرف کنند.

بدن اسید فولیک را از مکمل ها و غذاهای غنی شده بهتر از فولات موجود در غذاهای طبیعی جذب می کند.

دفتر مکمل های غذایی توصیه می کند که افراد معادل فولات غذایی (DFEs) زیر را از منابع غذایی یا ویتامین دریافت کنند:

توجه به این نکته مهم است که اسید فولیک می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد و ممکن است مصرف آن برای همه بی خطر نباشد.

اگر فرد دارای یکی از بیماری های زیر باشد، باید قبل از مصرف اسید فولیک با پزشک خود صحبت کند:

صرع

دیابت نوع ۲

روماتیسم مفصلی

لوپوس

بیماری التهابی روده (IBD)

بیماری سلیاک

افرادی که تحت دیالیز کلیه قرار می گیرند ممکن است بخواهند از مصرف اسید فولیک خودداری کنند.

منابع

اسید فولیک در مکمل های غذایی و غذاهای غنی شده از جمله نان، آرد، غلات و غلات وجود دارد. همچنین افزودنی رایج به ویتامین های B کمپلکس است.

بسیاری از غذاها به طور طبیعی سرشار از فولات هستند. بهترین منابع عبارتند از:

جگر گاو

اسفناج آب پز

نخود سیاه چشم

مارچوبه

کلم بروکسل

کاهو

آووکادو

کلم بروکلی

سبزی خردل

نخود سبز

لوبیا قرمز

کنسرو آب گوجه فرنگی

خرچنگ سیاه چال

آب پرتقال

بادام زمینی بو داده خشک

پرتقال تازه و گریپ فروت

پاپایا

موز

تخم مرغ سفت آب پز

طالبی

کمبود فولات

کمبود فولات زمانی رخ می دهد که فولات کافی در بدن وجود نداشته باشد. این امر می تواند منجر به نوعی کم خونی به نام کم خونی مگالوبلاستیک شود.

در دوران بارداری، کمبود فولات خطر ابتلا به بی نظمی های مادرزادی را افزایش می دهد.

برخی از علائم کمبود فولات عبارتند از:

ضعف

خستگی

مشکل در تمرکز

سردرد

تحریک پذیری

تپش قلب

زخم روی زبان و داخل دهان

تغییر رنگ پوست، مو یا ناخن

تحریک پذیری، سردرد، تپش قلب و تنگی نفس

برخی از گروه هایی که در معرض خطر کمبود فولات هستند عبارتند از:

افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل

زنان حامله

افراد در سنین باروری

اشخاص مبتلا به شرایطی که بر جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد، از جمله IBD و بیماری سلیاک

افراد مبتلا به پلی مورفیسم  MTHFR

عوارض جانبی اسید فولیک

هیچ عارضه جانبی جدی در ارتباط با مصرف بیش از حد اسید فولیک وجود ندارد. در موارد بسیار نادر، افراد ممکن است ناراحتی معده را گزارش کنند.

اگر فردی بیش از حد لازم فولات مصرف کند، جای نگرانی وجود ندارد. اسید فولیک محلول در آب است، بنابراین هر مقدار اضافی به طور طبیعی از طریق ادرار عبور می کند.

خلاصه

اسید فولیک شکل مصنوعی فولات، یک ویتامین B مهم است. اکثر مردم فولات کافی را از رژیم غذایی خود دریافت می کنند، اما افرادی که در معرض خطر کمبود هستند و زنانی که ممکن است باردار شوند ممکن است نیاز به مصرف مکمل های اسید فولیک داشته باشند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *