آیا ماچا برای شما خوب است و چگونه می توانید از آن استفاده کنید؟ ماچا شکلی از پودر چای سبز است که به طور سنتی در مراسم چای ژاپنی نقش داشته است. اخیراً در نوشیدنی ها و دسرهای مختلف در سراسر ایالات متحده ظاهر شده است. همچنین ممکن است چندین فواید سلامتی را ارائه دهد.
بیشتر مردم چای سبز را به صورت دم کرده تهیه می کنند. این بدان معنی است که آنها از آب گرمی که برگ های چای را در آن خیس کرده اند می نوشند.
از طرف دیگر، تولید کنندگان چای ماچا را به صورت پودر در آورده و با آب داغ مخلوط می کنند. این بدان معناست که فردی که چای ماچا مینوشد، برگهای پودر شده آن را مصرف میکند.
برخی از مطالعات نشان می دهد که چای سبز، که ماچا یکی از انواع آن است، آنتی اکسیدان هایی را فراهم می کند که برای سلامتی مفید هستند.
در این مقاله، درباره این فواید سلامتی احتمالی و همچنین نحوه استفاده از ماچا و خطرات بالقوه آن برای سلامتی بیشتر بدانید.
ماچا چیست؟
ماچا ممکن است تمرکز و شناخت را تقویت کند.تولید کنندگان ماچا را از گیاه چای Camellia sinensis تولید می کنند. این همان گیاهی است که تولید کنندگان انواع چای سبز را از آن می گیرند.
برای تهیه چای ماچا، تولیدکنندگان گیاه کاملیا سیننسیس را در سایه پرورش می دهند. برگهای چای خشک شده در سایه به عنوان منبع معتبر tencha شناخته میشوند. رشد آنها به این روش باعث افزایش مقدار رنگدانه ای به نام کلروفیل در برگ های چای می شود.
این فرآیند همچنین باعث افزایش ترکیبات مفید در برگ ها می شود. یکی از این ترکیبات اسید آمینه ای به نام L-theanine است که ممکن است اثرات مثبتی برای سلامت انسان داشته باشد.
مردم می توانند ماچا را با برداشتن ساقه ها و رگبرگ های تنچا و سنگ زنی برگ های باقیمانده برای تهیه پودر تهیه کنند.
مردم ژاپن به طور سنتی از ماچا برای برگزاری مراسم چای استفاده می کردند. در حال حاضر، مردم از سراسر جهان آن را به عنوان یک نوشیدنی سالم مصرف می کنند.
برگ ها به صورت پودر در دسترس هستند و چایی که درست می کنند طعم ملایمی دارد و نباید طعم تلخی داشته باشد.
فرد می تواند ماچا را با هم زدن آن در آب داغ تهیه کند. باید بافتی کف آلود و رنگ سبز روشن داشته باشد.
ماچا درجات مختلفی دارد. درجه تشریفاتی که مردم در مراسم چای از آن استفاده می کنند بالاترین کیفیت را دارد. ماچا درجه ممتاز برای مصرف روزانه مناسب است. ماچا برای پخت و پز ارزان ترین نوع است. مردم می توانند ماچا را به عنوان طعم دهنده به دسرها اضافه کنند.
فواید
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که چای سبز می تواند چندین فواید سلامتی را ارائه دهد.
از آنجایی که ماچا شکل غلیظی از چای سبز است، افراد ممکن است بتوانند همان فواید چای سبز را از ماچا به دست آورند و حتی ممکن است قویتر باشند.
شواهد علمی حاکی از مزایای سلامتی درخت سبز قوی است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که بسیاری از مطالعاتی که به طور خاص ماتا را بررسی کردهاند، کوچک هستند و نیاز به مطالعات با استفاده از گروههای بزرگتر را برجسته میکنند.
بخش های زیر به برخی از مزایای بالقوه ماچا برای سلامتی می پردازد.
تقویت تمرکز و شناخت
L-theanine یک اسید آمینه موجود در چای است. مصرف غذاها و نوشیدنی های غنی از L-theanine ممکن است باعث ایجاد حالت آرامش و رفاه شود. اگر فردی این ماده را با کافئین، یکی دیگر از مواد شیمیایی موجود در چای ماچا، ترکیب کند، ال تیانین می تواند حالت هوشیاری آرام را القا کند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ بر روی ۲۰ مرد بالغ نشان داد که مصرف ۲۰۰ میلی گرم L-theanine باعث بهبود شناخت و توجه انتخابی می شود. این اثر در ترکیب با ۱۶۰ میلی گرم کافئین قوی تر بود.
یک بررسی سال ۲۰۱۷ از ۴۹ مطالعه بر روی انسان نشان داد که ترکیبات گیاهی موجود در چای ماچا ممکن است خلق و خو و عملکرد را بهبود بخشد. به عنوان مثالL-theanine به تنهایی باعث آرامش می شود، در حالی که کافئین عملکرد و انرژی را بهبود می بخشد.
هنگامی که L-theanine و کافئین با هم ترکیب می شوند، هوشیاری و توجه را بهبود می بخشند، به ویژه زمانی که شرکت کنندگان در مطالعه چند کار انجام می دادند.
برخی افراد معتقدند که چای ماچا حاوی مقادیر بسیار بالاتری از L-theanine نسبت به سایر انواع چای است. با این حال، تحقیقات نشان می دهد که مقدار L-theanine در ماچا از محصولی به محصول دیگر متفاوت است.
پیشگیری از سرطان
چای سبز حاوی دسته ای از آنتی اکسیدان ها به نام کاتچین، به ویژه اپی گالوکاتچین گالات (EGCg) است که ممکن است خواص ضد توموری داشته باشد.
برخی از مطالعات لوله آزمایش و حیوانی نشان می دهد که EGCg ممکن است به جلوگیری از رشد سرطان کمک کند. با این حال، مطالعات انسانی بیشتری برای تایید این اثر بالقوه ضروری است.
برخی از مطالعات انسانی نشان می دهد که مصرف زیاد چای سبز ممکن است از ایجاد برخی سرطان ها مانند سرطان مثانه جلوگیری کند.
به گفته موسسه ملی سرطان، EGCg ممکن است با محافظت از سلول ها در برابر آسیب DNA و مهار تکثیر سلول های تومور، به پیشگیری از سرطان کمک کند.
کاهش خطر بیماری قلبی
مطالعات جمعیتی بزرگ نشان میدهد که مصرف زیاد چای سبز با خطر کمتر ابتلا به بیماری قلبی ارتباط دارد. برخی همچنین پیشنهاد می کنند که نوشیدن چای سبز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی مانند سطح کلسترول بالا را کاهش دهد.
هیچ مطالعه ای از این نوع اثرات چای ماچا بر بیماری قلبی را بررسی نکرده است. با این حال، می تواند اثرات مشابه یا قوی تری داشته باشد.
پیشگیری از دیابت نوع ۲
یک کارآزمایی بالینی تصادفی نشان داد که مصرف چهار فنجان چای سبز در روز منجر به کاهش قابل توجهی در چندین عامل خطر برای دیابت می شود. این عوامل شامل وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI) و فشار خون سیستولیک بود.
فشار خون سیستولیک نیرویی است که جریان خون در زمانی که قلب در بین ضربان ها قرار دارد بر رگ های خونی اعمال می کند.
تسکین یووئیت خودایمنی
مطالعهای در سال ۲۰۱۹ روی موشها نشان داد که کاتچینهای موجود در چای سبز ممکن است به تسکین علائم اختلال بینایی در افراد مبتلا به یووئیت خودایمنی کمک کند.
این یک وضعیت نادر است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه بافت های داخل چشم را هدف قرار می دهد و باعث التهاب می شود.
اگرچه محققان برای سنجش اثر کامل چای ماچا بر یووئیت خودایمنی باید این مطالعه را در انسان تکرار کنند، این مطالعه نشان میدهد که ترکیبات موجود در چای ماچا ممکن است تأثیر مفیدی بر این وضعیت خودایمنی داشته باشد.
تغذیه
مطالعات مستقیم زیادی در مورد ماچا انجام نشده است.
پایگاه داده وزارت کشاورزی ایالات متحده هیچ محتوای تغذیه ای را برای این نوع چای خارج از محصولات مارک دار نشان نمی دهد.
اگرچه چای سبز مقدار قابل توجهی ویتامین یا مواد معدنی را فراهم نمی کند، اما مزایای سلامتی آن ناشی از غلظت بالای ترکیبات گیاهی آن است که به نام پلی فنول ها شناخته می شوند.
در واقع، حدود ۳۰% منبع مطمئن وزن خشک چای سبز از این ترکیبات تشکیل شده است.
به طور سنتی، مردم یک قاشق چای خوری پودر ماچا را با یک سوم فنجان آب مخلوط می کنند که گرم است اما کاملاً در حال جوش نیست.
با این حال، علاقه روزافزون به ماچا به راههای جدیدی برای استفاده از آن منجر شده است.
یک پیشنهاد این است که با مخلوط کردن یک قاشق چایخوری پودر ماچا با یک سوم فنجان آب داغ، چای داغ یا سرد درست کنید و آن را به همان شکلی که هست بنوشید یا روی یخ بریزید.
در اینجا چند ایده دیگر وجود دارد:
برای تهیه ماچا لاته، کف شیر را اضافه کنید.
پودر ماچا را به اسموتی اضافه کنید.
پودر ماچا را با بلغور جو دوسر مخلوط کنید.
با استفاده از ماچا گرانولاهای خانگی درست کنید.
ماچا را با کمی روغن، سرکه و شیرین کننده به سس های ساده سالاد اضافه کنید.
متخصصان تغذیه دستور العمل های سالم و خوشمزه زیر را با استفاده از ماچا تهیه کردند:
بستنی لاته چای سبز ماچا
چای سرد ماچا پرتقالی
میله های گرانولا سبز ماچا
مردم می توانند ماچا را در فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی، فروشگاه های چای تخصصی و آنلاین خریداری کنند. افراد همیشه باید مطمئن شوند که پودر ماچا تنها ماده تشکیل دهنده آن است. بسیاری از بستهها یا پیشمیکسها دارای شکر، شیرینکنندههای مصنوعی یا مواد دیگری هستند که ممکن است مزایای سلامتی آن را کاهش دهند.
ماچا همچنین به عنوان یک نوشیدنی ویژه در کافه ها و کافی شاپ ها به طور گسترده در دسترس است. این موسسات ممکن است مقادیر زیادی شکر اضافه کنند، بنابراین همیشه برچسب را بررسی کنید یا از یکی از کارکنان بپرسید که آیا نوشیدنی حاوی شکر اضافه شده است. در صورت امکان سعی کنید ماچای شیرین نشده یا کمی شیرین شده سفارش دهید.
خطرات
مطالعات زیادی در مورد خطرات چای ماچا انجام نشده است. به همین دلیل، مزایا و خطرات آن هنوز کاملاً مشخص نیست.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۵، مصرف زیاد چای سبز با مشکلات تولید مثل مگس میوه ارتباط داشت. با این حال، مشخص نیست که آیا این همان تأثیر را در انسان خواهد داشت یا خیر.
این مطالعه همچنین از دوزهای بسیار زیادی چای سبز استفاده کرده است و مقداری را که معمولاً یک انسان مینوشد را نشان نمیدهد. نکته مهم، برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف زیاد چای سبز ممکن است جذب آهن را به دلیل محتوای کاتچین آن کاهش دهد.
مصرف بیش از حد چای سبز نیز مقدار زیادی کافئین را تامین می کند. این امر می تواند منجر به عوارض جانبی مانند ضربان قلب سریع و مشکلات خواب شود.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.