بیماری ها, دارو-غذا

درمان دیابت با زردچوبه : زردچوبه چگونه به درمان دیابت کمک میکند؟

درمان دیابت با زردچوبه

اختصاصی فارمافوری: زردچوبه ادویه‌ای است که قرن‌هاست که مردم از آن در غذا استفاده می‌کنند. بسیاری بر این باورند فواید زیادی برای بدن انسان دارد. اما آیا درمان دیابت با زردچوبه هم امکان پذیر هست؟

زردچوبه نام رایج ریشه Curcuma longa است. ادویه ای به رنگ زرد-نارنجی روشن است که در غذاهای سنتی بسیاری از کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می گیرد.

امروزه برخی افراد از زردچوبه در آشپزی یا به عنوان مکمل برای بهبود سلامت خود استفاده می کنند. اگر دانشمندان بتوانند شواهد کافی برای ارائه مزایای سلامتی پیدا کنند، زردچوبه می تواند در درمان های پزشکی در آینده نقش مهمی داشته باشد.

در این مقاله به بررسی نقش زردچوبه در طب جایگزین و غربی و به مزایای بالقوه آن برای مدیریت دیابت می پردازیم.

 

درمان دیابت با زردچوبه

زردچوبه و ترکیبات آن ممکن است به بیماری هایی مانند دیابت و پسوریازیس کمک کند.

دانشمندان بر این باورند که زردچوبه ممکن است دارای خواصی باشد که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک کند. عواملی که به نظر می رسد در دیابت نقش دارند. به همین دلیل، معتقدند که زردچوبه ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که به نظر می رسد منبع بسیاری از مزایای سلامتی زردچوبه باشد. بیشتر تحقیقات تا به امروز بر روی کورکومین به جای زردچوبه کامل متمرکز شده است.

نویسندگان یک تحقیق در مجله Evidence-based Complementary and Alternative Medicine بیش از ۲۰۰ مقاله تحقیقاتی در مورد ارتباط بین دیابت و کورکومین گردآوری کردند.

نتایج نشان می‌دهد که کورکومین می‌تواند به روش‌های مختلف به افراد مبتلا به دیابت کمک کند. که شامل بهبود مقاومت به انسولین و سطح کلسترول است.

 

مدیریت گلوکز

کورکومین به افراد مبتلا به دیابت کمک می کند تا سطح قند خون خود را مدیریت کنند.

مقاله مروری مذکور به بررسی مطالعاتی روی حیوانات می‌پردازد که نشان داده‌اند کورکومین می‌تواند تأثیر مثبتی بر قند خون بالا داشته باشد و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.

با این حال، نویسندگان همچنین به یافته های تحقیقاتی متناقضی اشاره می کنند که نشان می دهد کورکومین تأثیر کمی بر قند خون دارد.

مصرف خوراکی زردچوبه یا کورکومین ممکن است به کاهش قند خون به سطوح قابل کنترل تری در برخی افراد کمک کند، اما تحقیقات بیشتری در انسان برای تایید این اثر ضروری است.

 

معکوس کردن پیش دیابت

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که زردچوبه ممکن است از ابتلا به دیابت نیز محافظت کند.

یافته های یک مطالعه درباره مراقبت از دیابت نشان داد که افراد مبتلا به پیش دیابت که به مدت ۹ ماه کورکومین مصرف کرده اند نسبت به افرادی که دارونما مصرف می کنند کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند.

نویسندگان این مطالعه همچنین خاطرنشان کردند که به نظر می‌رسد کورکومین عملکرد سلول‌های بتا را که انسولین را در پانکراس می‌سازند، بهبود می‌بخشد.

این یافته ها نشان می دهد گنجاندن زردچوبه یا کورکومین در رژیم غذایی ممکن است به افراد مبتلا به پیش دیابت کمک کند تا پیشرفت این بیماری را کند یا معکوس کنند.

 

پیشگیری از عوارض

ترکیباتی مانند کورکومین همچنین ممکن است به کاهش خطر یا شدت برخی از عوارض مرتبط با دیابت کمک کند:

 

سلامت کبد

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت مشکلات کبدی مانند بیماری کبد چرب را تجربه می کنند.

در آزمایش‌های آزمایشگاهی، موش‌های دیابتی که کورکومین مصرف می‌کردند نسبت به موش‌هایی که مصرف نمی‌کردند، کمتر دچار مشکلات کبدی می‌شدند.

 

کلسترول و سلامت قلب

در یک کارآزمایی انسانی، ۶۳ نفر مبتلا به سندرم حاد کرونری دوز کم ۴۵ میلی گرم در روز کورکومین را به مدت ۲ ماه مصرف کردند. پس از این مدت، آنها سطوح پایین تری از کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول «بد» داشتند.

به نظر می رسد دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، بیماری قلبی اولین علت مرگ زودرس در افراد مبتلا به دیابت است.

 

نوروپاتی دیابتی

سطح بالای قند خون می تواند منجر به آسیب عصبی شود که پزشکان از آن به عنوان نوروپاتی یاد می کنند.

نوروپاتی اتونومیک بر عملکردهای بدن که فرد کنترل آگاهانه ای بر آنها ندارد، مانند هضم غذا، تأثیر می گذارد. نوروپاتی محیطی می تواند منجر به درد، گزگز و از دست دادن حس در دست ها و پاها شود.

برخی از مطالعات نشان داده اند که زردچوبه ممکن است به پیشگیری از برخی عوارض نوروپاتی دیابتی کمک کند، از جمله:

مشکلات چشمی ، مانند یووئیت و آب مروارید

گاستروپارزی، که حرکت غذا را از طریق دستگاه گوارش کند یا متوقف می کند

نقایص شناختی ، که بر پردازش ذهنی تأثیر می گذارد

 

مزایای دیگر

ادویه یا مکمل های کورکومین ممکن است به طرق مختلف برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

کورکومین همچنین ممکن است به کاهش شدت موارد زیر کمک کند:

 

اختلال در نعوظ

نفروپاتی دیابتی که به آن بیماری کلیه دیابتی نیز می گویند

درد ناشی از شرایط التهابی، مانند آرتریت روماتوئید

کورکومین همچنین پتانسیل محافظت از حیوانات در برابر بیماری عروقی دیابتی و در نتیجه تسریع بهبود زخم را نشان داده است.

هنگامی که فرد مبتلا به دیابت زخمی داشته باشد، ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا بهبود یابد و خطر عفونت در فرد نسبت به فرد بدون دیابت بیشتر است. این عوامل می تواند منجر به عوارض شدید شود.

یافتن راه هایی برای کمک به بهبود زخم ها می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد.

در برخی موارد، دانشمندان هنوز تایید نکرده‌اند که مزایای زردچوبه که در مدل‌های حیوانی ذکر کرده‌اند، قابل انتقال به انسان است، بنابراین تحقیقات بیشتری لازم است.

 

 

پاسخ ایمنی دیابت نوع ۱

دانشمندان بر این باورند که دیابت نوع ۱ زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به سلول های بتای تولید کننده انسولین در پانکراس حمله کند.

یک مقاله معتبر در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد که کورکومین ممکن است نحوه عملکرد سیستم ایمنی بیش فعال را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ تنظیم کند.

 

محققان دریافتند که کورکومین پاسخ سلول های T بدن را که بخشی از پاسخ ایمنی بدن است، کاهش می دهد. این یافته نشان می دهد که کورکومین ممکن است به تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

همچنین می تواند عملکرد داروهای تعدیل کننده ایمنی را که پزشکان برای مدیریت دیابت نوع ۱ تجویز می کنند، افزایش دهد.

 

ریسک ها

یک فرد باید از متخصص مراقبت های پزشکی خود برای مشاوره در مورد مکمل های کورکومین بپرسد.

به گفته مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه (NCCIH)، زردچوبه به نظر بی خطر است و افراد می توانند آن را به طور منظم در رژیم غذایی خود بگنجانند.

با این حال، اگر افراد بیش از حد زردچوبه یا کورکومین مصرف کنند، ممکن است علائم و نشانه‌های زیر را تجربه کنند:

رقیق شدن خون

سوء هاضمه

حالت تهوع

اسهال

 

افراد مبتلا به بیماری های خاص ممکن است نیاز به اجتناب از زردچوبه داشته باشند زیرا می تواند علائم آنها را بدتر کند.

این بیماری ها عبارتند از:

بیماری کیسه صفرا

سنگ کلیه

کم خونی

 

فعل و انفعالات

زردچوبه یا کورکومین همچنین ممکن است اثرات سایر داروهای قند خون را افزایش دهد که می تواند منجر به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون شود.

افراد باید قبل از افزایش مصرف زردچوبه یا کورکومین و قبل از مصرف زردچوبه یا هر مکمل دیگری برای علائم خود با پزشک مشورت کنند.

گاهی اوقات یک مکمل یا غذای دارویی می تواند با داروهای موجود تداخل داشته باشد.

 

نحوه استفاده از زردچوبه برای دیابت

اگر افراد مبتلا به دیابت زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنند، این زردچوبه باید مکمل و جایگزین یک برنامه جامع مدیریت دیابت نباشد.

افراد مبتلا به دیابت باید طبق توصیه پزشک از انسولین یا سایر داروها استفاده کنند و اقدامات زیر را در سبک زندگی برای کاهش خطر عوارض انجام دهند:

یک رژیم غذایی سالم که شامل مقدار زیادی سبزیجات غیر نشاسته ای و فیبر است

ورزش منظم

مدیریت سطوح استرس

ترک سیگار در صورت لزوم و اجتناب از دود در صورت امکان

خواب منظم

پزشک با فرد کار می کند تا یک برنامه پزشکی ایجاد کند که علائم و نیازهای خاص او را برطرف کند. پزشک همچنین می تواند در مورد استفاده از زردچوبه در غذا یا به عنوان مکمل توصیه هایی را ارائه دهد، اما ممکن است برای کمک به تغذیه و برنامه ریزی وعده های غذایی با یک متخصص تغذیه مشورت کند.

 

زردچوبه و سایر بیماری ها

زردچوبه حاوی ترکیباتی است که ممکن است برای درمان بیماری‌های مختلف مفید باشد که برخی از آنها می‌توانند در کنار دیابت رخ دهند.

کاهش خطر حملات قلبی پس از جراحی بای پس

به اندازه ایبوپروفن در کنترل درد زانو موثر باشد

تحریک پوست را که پس از پرتودرمانی برای سرطان سینه رایج است، کاهش می دهد

 

دانشمندان همچنین به فواید زردچوبه برای موارد زیر توجه کرده اند:

 

بیماری آلزایمر

برخی از انواع سرطان، از جمله سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ

درد جراحی

کاهش پلاک دندان به عنوان یک عنصر دهانشویه

روماتیسم مفصلی

مشکلات پوستی

آترواسکلروز

مشکلات کبد و کیسه صفرا

مشکلات تنفسی

خستگی

زردچوبه ممکن است به موارد زیر کمک کند:

پسوریازیس

کولیت زخمی

یووئیت

بیماری کرون

زخم معده و معده

برخی از این بیماری ها، مانند پسوریازیس و بیماری کرون، در میان افراد مبتلا به دیابت شایع تر است.

 

 

زردچوبه در رژیم غذایی

از یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای مشاوره در مورد مکمل های جدید بخواهید.

زردچوبه یک ادویه ملایم است که به بسیاری از غذاهای شیرین و خوش طعم می بخشد.

افراد می توانند زردچوبه را به روش های مختلف به رژیم غذایی خود اضافه کنند:

چای زردچوبه درست کنید

با زردچوبه، شیر و سایر ادویه ها شیر طلایی درست کنید

پودر زردچوبه را به تخم مرغ های همزده اضافه کنید

قبل از پختن برنج، با هم زدن یک قاشق زردچوبه به برنج رنگ و طعم بدهید.

از زردچوبه برای اضافه کردن ادویه ملایم به خورش سبزیجات استفاده کنید

زردچوبه را به اسموتی اضافه کنید

بهتر است ابتدا فقط ۱ قاشق چای خوری زردچوبه را با اضافه کردن طعم آن تست کنید.

همچنین میتوانید از مکمل های حاوی زردچوبه استفاده کنید. برای نمونه کورکومکس.

 

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *