بیماری ها

رژیم غذایی برای بیماری آسم : توصیه های غذایی برای آسم

رژیم غذایی برای بیماری آسم

اختصاصی فارمافوری: آیا رژیم غذایی برای بیماری آسم وجود دارد؟ هیچ توصیه غذایی خاصی برای افراد مبتلا به آسم وجود ندارد، اما برخی تحقیقات نشان می دهد که برخی از مواد غذایی می توانند از عملکرد ریه حمایت کنند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و علائم آسم را کاهش دهند. با این حال، برخی دیگر از غذاها ممکن است علائم را بدتر کنند یا احتمال ابتلا به آسم را افزایش دهند.

آسم یک بیماری مزمن شایع است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیش از ۲۵ میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به آسم هستند که کودکان حدود یک پنجم این تعداد را تشکیل می دهند.

مقاله ای منتشر شده در ژورنال Nutrition Reviews بیان می کند که آسم در افراد آفریقایی-آمریکایی و افرادی با درآمد کمتر شایع تر است.

این مقاله به غذاهایی می پردازد که افراد مبتلا به آسم ممکن است بخواهند از آنها اجتناب کنند، غذاهایی که ممکن است علائم آسم را بهبود بخشند یا حتی از بروز علائم آسم جلوگیری کنند وبه  برخی از عوامل سبک زندگی که ممکن است به فرد در مدیریت این بیماری مزمن کمک کنند اشاره می کند.

 

آسم و رژیم غذایی: چه ارتباطی وجود دارد؟

برخی از غذاها ممکن است به دلایلی برای افراد مبتلا به آسم مناسب تر از سایرین باشد.

یکی از دلایل مواد مغذی موجود در آنها است. آنتی اکسیدان ها، از جمله برخی ویتامین ها و مواد معدنی، در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارند. آنها در حذف سموم معروف به رادیکال های آزاد از بدن نقش دارند. به این ترتیب به کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.

برخی از غذاها حاوی مواد آلرژی زا هستند که می توانند باعث ایجاد واکنش در برخی افراد شوند. به عنوان مثال، سولفیت ها یک ماده نگهدارنده موجود در میوه ها و سبزیجات خشک، غذاهای ترشی، میگو، شراب، آبجو و برخی محصولات دیگر هستند.

به گفته بنیاد آسم و آلرژی آمریکا، خوردن مقدار زیادی سولفیت ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد آسم شود. افراد مبتلا به آلرژی غذایی ممکن است متوجه شوند که خوردن غذایی که به آن آلرژی دارند باعث ایجاد علائم آسم آنها می شود.

چاقی همچنین می تواند علائم آسم را تشدید کند. فعال ماندن و پیروی از رژیم غذایی کم چربی و میوه و سبزیجات زیاد می تواند به افراد مبتلا به آسم کمک کند وزن بدن خود را متعادل نگه دارند.

 

بهترین رژیم غذایی برای بیماری آسم

برخی از مواد مغذی که ممکن است برای افراد مبتلا به آسم مفید باشند عبارتند از:

ویتامین D در غذاها و مکمل ها

ویتامین سی و ای

بتاکاروتن

آنتی اکسیدان ها مانند سلنیوم و فلاونوئیدها

غلات کامل

بخش‌های زیر جزئیات بیشتری در مورد اینکه چگونه این مواد مغذی می‌توانند برای فرد مبتلا به آسم مفید باشند و کدام غذاها حاوی آنها هستند، ارائه می‌کند.

 

ویتامین دی در غذاها و مکمل ها

برخی شواهد نشان می دهد که سطوح پایین ویتامین D با افزایش خطر حملات آسم در کودکان و بزرگسالان ارتباط دارد. همچنین نشان می دهد که مصرف مکمل ویتامین D در هر روز می تواند به طور قابل توجهی خطر بستری شدن در بیمارستان را برای یک دوره شدید آسم کاهش دهد.

ویتامین D همچنین ممکن است از عملکرد ریه حمایت کند و عفونت های دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرماخوردگی را کاهش دهد.

ویتامین D به طور طبیعی فقط در چند غذا وجود دارد، بنابراین اکثر مردم در ایالات متحده ویتامین D رژیم غذایی خود را از غذاهای غنی شده مانند غلات صبحانه، ماست و آب پرتقال دریافت می کنند.

 

برخی از منابع غذایی خوب ویتامین D عبارتند از:

ماهی های چرب مانند سالمون، تن و ماهی خال مخالی

قارچ

زرده تخم مرغ

پنیر

کبد

میوه ها و سبزیجات تازه

پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل سرشار از میوه ها و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به آسم را کاهش دهد.

یک مقاله در سال ۲۰۲۰ بیان می کند که مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات خطر ابتلا به آسم را در بزرگسالان و کودکان کاهش می دهد.

همچنین، یک منبع تحقیقاتی مورد اعتماد در سال ۲۰۱۷ با بیش از ۸۰ مطالعه از ارتباط بین مصرف زیاد میوه ها و سبزیجات و کاهش علائم آسم، مانند خس خس سینه را خبر داد.

 

ویتامین ها

میوه ها و سبزیجات تازه منابع غنی آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C، ویتامین E و بتا کاروتن هستند. اینها به بدن کمک می کنند با سمومی که ممکن است به بافت ها آسیب برسانند، مبارزه کند.

این امر به نوبه خود ممکن است به بهبود عملکرد ریه و کنترل علائم آسم کمک کند.

برخی از منابع غنی ویتامین عبارتند از:

مرکبات، مانند پرتقال و گریپ فروت

کیوی

توت فرنگی

طالبی

فلفل قرمز و سبز

کلم بروکلی

سیب زمینی پخته

گوجه فرنگیها

 

برخی از منابع خوب ویتامین E عبارتند از:

آجیل، مانند بادام، بادام زمینی و فندق

دانه های آفتابگردان

کلم بروکلی

غذاهای غنی شده، مانند غلات صبحانه، آب میوه، مارگارین و اسپرید

 

بتاکاروتن

میوه ها و سبزیجات نارنجی و قرمز و همچنین برخی دیگر حاوی بتاکاروتن هستند.

برخی از نمونه ها عبارتند از:

هویج

سیب زمینی های شیرین

اسکواش

فلفل قرمز و زرد

طالبی

زردآلو

سبزی های دارای برگ تیره مانند کلم پیچ و اسفناج

 

فلاونوئیدها و سلنیوم

میوه ها و سبزیجات همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام فلاونوئیدها و سلنیوم هستند که فواید ضد التهابی دارند.

 

طیف گسترده ای از میوه ها حاوی فلاونوئیدها هستند، از جمله:

سیب

انواع توت ها

انگور

چای سیاه و سبز نیز حاوی فلاونوئیدها هستند.

 

برخی از غذاهای حاوی سلنیوم عبارتند از:

غذای دریایی

گوشت

طیور

تخم مرغ

محصولات لبنی

نان

غلات

 

غذاهای غلات کامل

خوردن غذاهای غلات کامل نیز ممکن است در کاهش علائم آسم نقش داشته باشد.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد افرادی که از رژیم غذایی سالم، از جمله غذاهای غلات کامل بهره می برند، علائم آسم کمتری را تجربه کرده و وضعیت خود را بهتر کنترل می کنند.

 

غذاهای غلات کامل عبارتند از:

جو کامل

پاستا سبوس دار

گندم سیاه

بلغور گندم

 

غذاهایی که باید از مصرف شان اجتناب کنید

انجمن ریه آمریکا (ALA) چندین غذا، نوشیدنی و سایر مواد کلیدی را شناسایی کرده است که افراد مبتلا به آسم بهتر است از آنها اجتناب کنند زیرا ممکن است علائم بیماری را بدتر کنند.

 

برای مثال:

سولفیت ها

سالیسیلات ها

آلرژن ها، که می تواند در بین افراد متفاوت باشد

فست فودها، که تمایل به فراوری بالایی دارند

بخش‌های زیر جزئیات بیشتری در مورد اینکه چگونه این موارد می‌توانند بر افراد مبتلا به آسم تأثیر بگذارند ارائه می‌کند.

 

غذاهای حاوی سولفیت

سولفیت ها نوعی نگهدارنده هستند که اغلب در غذاها و نوشیدنی های کنسرو شده مانند الکل، غذاهای ترشی، آب لیمو و میوه های خشک وجود دارند.

افراد مبتلا به آسم که سطوح بالای سولفیت در رژیم غذایی خود دارند ممکن است متوجه شوند که علائم آنها بدتر می شود.  مصرف غذاهای حاوی سولفیت، به ویژه شراب، حتی ممکن است باعث یک دوره آسم شود.مصرف شراب سفید می تواند منجر به واکنش های منفی در برخی از افراد مبتلا به آسم شود.

 

سالیسیلات ها

سالیسیلات ها ترکیباتی هستند که در چای، قهوه، غذاهای تند و غذاهای طعم دار با گیاهان وجود دارد. برخی از افراد مبتلا به آسم به این ترکیبات حساس هستند و ممکن است احتمال تشدید علائم را داشته باشند.

آسپرین که حاوی سالیسیلات است و آسم را در برخی افراد تشدید می کند.

 

فست فود

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ که مصرف فست فود را در بین کودکان و نوجوانان مورد بررسی قرار می داد، نشان داد کسانی که سه بار در هفته یا بیشتر فست فود را می‌خورند، بیشتر در معرض ابتلا به آسم شدید قرار دارند.

 

 

محرک هایی که باید از آن ها اجتناب کرد

افراد مبتلا به آسم باید سعی کنند محرک هایی را که ممکن است علائم آنها را بدتر کند یا دوره های آسم را ایجاد کند شناسایی کرده و از آنها اجتناب کنند.

 

برای برای جلوگیری از تحریک آسم باید از موارد زیر اجتناب کرد:

داروهای بدون نسخه (OTC) مانند آسپرین و داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

آلرژن های غذایی رایج، مانند بادام زمینی و صدف

قرار گرفتن در معرض دود، مانند دود سیگار، آتش کمپ، یا شومینه های هیزم سوز

آب و هوای نامطلوب، مانند هوای طوفانی، باد، سرد یا مرطوب

آلودگی هوا، مه دود، دود اگزوز خودروها و دودهای شیمیایی

شوره و بزاق حیوانات با خز یا پر

قرار گرفتن در معرض محیط با کنه های گرد و غبار، کپک ها یا هاگ ها

 

گزینه های درمان

در حال حاضر هیچ درمانی برای آسم وجود ندارد، اما بسیاری از افراد می توانند آن را با استفاده از یک برنامه درمانی که ترکیبی از اسبک زندگی خاص، مانند اجتناب از محرک ها ، و داروها است، مدیریت کنند.

 

طبق نظر آکادمی آمریکایی آلرژی آسم و ایمونولوژی، برخی از داروهایی که ممکن است پزشک تجویز کند عبارتند از:

داروهایی برای کنترل علائم، مانند کورتیکواستروئیدها و بتا آگونیست‌های طولانی‌اثر، که از طریق استنشاق یا خوراکی مصرف می‌شوند.

درمان نگهدارنده مانند آنتی کولینرژیک ها

داروهای نجات، مانند بتا آگونیست‌های کوتاه‌اثر، که از طریق استنشاقی مصرف می‌شوند

کورتیکواستروئیدهای خوراکی یا تزریقی برای علائم شدید

داروهای بیولوژیک، که داروهای جدیدتری هستند که ممکن است برای برخی افراد مناسب باشد.

 

پیشگیری از علائم
برخی از نکات برای پیشگیری از علائم آسم عبارتند از:

پیروی از یک برنامه درمانی و استفاده از تمام داروها طبق توصیه پزشک

داشتن گزارشی از چگونگی و زمان ظاهر شدن علائم برای کمک به شناسایی آنها

اقدامات لازم برای شناسایی و اجتناب از غذاها، محیط ها و فعالیت هایی که باعث ایجاد علائم می شوند

حفظ وزن متوسط

ترک سیگار

رژیم غذایی حاوی غذاهای با فرآوری کم و میوه ها و سبزیجات زیاد

نتایج یک بررسی سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که عفونت‌های ویروسی نیز می‌توانند علائم آسم را تحریک کنند. انجام اقداماتی برای جلوگیری از عفونت، مانند شستن دست ها و دریافت واکسن آنفولانزا، می تواند به کاهش خطر کمک کند.

 

مدیریت علائم

اگر حمله آسم را تجربه کردید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

صاف بنشینید، آرام بمانید و سعی کنید آرام و پیوسته نفس بکشید.

افرادی که دستگاه تنفسی نجات دارند که معمولاً آبی است، هر ۳۰ تا ۶۰ ثانیه یک پک بزنید.

اگر علائم بهبود نیافت یا فرد دستگاه تنفسی ندارد، با اورژانس تماس بگیرید.

در حالی که منتظر رسیدن کمک هستید، به استفاده از دستگاه تنفسی ادامه دهید.

 

خلاصه

اگرچه رژیم غذایی خاصی برای کاهش یا پیشگیری از آسم وجود ندارد، اما بسیاری از غذاها و نوشیدنی ها وجود دارند که می توانند بر علائم آسم تأثیر مثبت یا منفی بگذارند.

رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات با مقدار کمی غذاهای فرآوری شده، چرب و سرخ شده می تواند به فرد در مدیریت علائم آسم کمک کند.

پیگیری محرک ها و علائم و کار با پزشک می تواند به افراد مبتلا به آسم کمک کند تا وضعیت خود را به طور موثرتری کنترل کنند.

 

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *