اختصاصی فارمافوری: رژیم غذایی مناسب برای اگزما چیست ؟ اگزما یا درماتیت آتوپیک عارضهای است که باعث میشود فرد پوست خشک و خارشدار روی بدن خود ببیند. اغلب در نتیجه التهاب در بدن ایجاد می شود، بنابراین خوردن غذاهایی که باعث التهاب نمی شوند ممکن است به کاهش علائم کمک کند.
با آن که هیچ درمانی وجود ندارد اما کرم ها و داروهای بدون نسخه ای که می توانند به کاهش التهاب کمک کنند در دسترس هستند. گاهی اوقات، پزشک ممکن است توصیه کند از غذاهایی که اگزما را بدتر می کنند اجتناب کنید.
برخی از غذاها ممکن است باعث آزاد شدن سلولهای T شوند که باعث التهاب میشوند، و همچنین ایمونوگلوبولین E یا IgE ( آنتیبادی است که بدن در پاسخ به تهدید تولید میکند) ترشح کند. غذاهایی که به التهاب منجر می شود عبارتند از آجیل، شیر و گندم.
مواد غذایی برای بهبود اگزما
گیلاس سرشار از فلاونوئیدهای ضد التهاب است.
برای افراد مبتلا به اگزما، خوردن غذاهای خاص می تواند بدن را تحریک کند تا ترکیبات سیستم ایمنی را آزاد کند ، امریکه باعث التهاب می شود و به نوبه خود باعث تشدید اگزما می شود. رژیم ضد اگزما مشابه رژیم ضد التهابی است.
نمونه هایی از غذاهای ضد التهاب عبارتند از:
ماهی، منبع طبیعی اسیدهای چرب امگا ۳ است که می تواند با التهاب در بدن مبارزه کند. نمونههایی از ماهیهای سرشار از امگا ۳ شامل ماهی آزاد، ماهی تن، ماهی خال مخالی، ساردین و شاه ماهی است.
غذاهای سرشار از پروبیوتیک ( باکتری هایی که سلامت روده را تقویت می کنند). به عنوان مثال می توان به ماست ، سوپ میسو و تمپه اشاره کرد. سایر غذاها و نوشیدنی های تخمیر شده مانند کفیر، کومبوجا و کلم ترش نیز حاوی پروبیوتیک هستند.
غذاهای سرشار از فلاونوئیدهای ضد التهاب. نمونه هایی از این موارد عبارتند از میوه ها و سبزیجات رنگارنگ مانند سیب، کلم بروکلی، گیلاس، اسفناج و کلم پیچ.
خوردن بیشتر این غذاها و کاهش مصرف غذاهای محرک می تواند به کاهش تشدید اگزما کمک کند.
بیمارهای مبتلا به اگزما چه غذاهایی نخورند!
واکنش های اگزمای حساس به غذا معمولاً حدود ۶ تا ۲۴ ساعت پس از خوردن یک غذای خاص توسط فرد رخ می دهد. گاهی ممکن است این واکنش ها حتی بیشتر به تأخیر بیفتد.
برای تعیین اینکه چه غذاهایی ممکن است باعث واکنش شوند، پزشک اغلب رژیم غذایی حذفی را توصیه می کند. این رژیم شامل اجتناب از برخی از رایج ترین غذاهایی است که باعث اگزما می شوند.
قبل از حذف هر غذایی، فرد باید به آرامی هر نوع غذا را به رژیم غذایی خود اضافه کند و اگزمای خود را به مدت ۴ تا ۶ هفته تحت نظر داشته باشد تا مشخص شود که آیا به غذای خاصی حساس است یا خیر.
اگر علائم فردی پس از افزودن یک غذای خاص به رژیم غذایی بدتر شود، احتمالا باید در آینده از آن اجتناب کند. اگر علائم فردی هنگام حذف یک غذا بهبود نیابد، احتمالاً نیازی به حذف آن از رژیم غذایی خود ندارد.
برخی از غذاهای رایج که ممکن است باعث تشدید اگزما شوند و می توانند از رژیم غذایی حذف شوند عبارتند از:
میوه های خانواده مرکبات
لبنیات
تخم مرغ
گلوتن یا گندم
سویا
ادویه جات ترشی جات مانند وانیل، میخک و دارچین
گوجه فرنگیها
برخی از انواع آجیل
پزشک همچنین ممکن است آزمایش آلرژی را توصیه کند. حتی اگر فردی به غذای خاصی حساسیت نداشته باشد، ممکن است نسبت به آن حساسیت داشته باشد و پس از قرار گرفتن در معرض مجدد علائم پوستی را تجربه کند. پزشکان این واکنش را اگزمای واکنشی به غذا می نامند.
افراد مبتلا به اگزمای دیسیدروتیک، که معمولاً دست ها و پاها را درگیر می کند، ممکن است از خوردن غذاهایی که حاوی نیکل نیستند، منفعت ببرند. نیکل به مقدار کمی در خاک یافت می شود و بنابراین می تواند در برخی مواد غذایی وجود داشته باشد.
غذاهایی که نیکل بالایی دارند عبارتند از:
لوبیا
چای سیاه
کنسرو گوشت
شکلات
عدس
آجیل
نخود فرنگی
دانه
صدف
سویا
برخی از افراد مبتلا به اگزما همچنین دارای سندرم آلرژی دهانی یا حساسیت به گرده (درخت) غان هستند. این بدان معنی است که آنها ممکن است به سایر غذاها واکنش هایی داشته باشند، از جمله:
سیب سبز
هویج
کرفس
فندق
گلابی ها
افراد مبتلا به اگزما بیشتر مستعد ابتلا به سندرم آلرژی دهان هستند و در صورت داشتن حساسیت به گرده یا واکنش های آلرژیک خفیف به غذاهای فوق باید با پزشک خود صحبت کنند.
مکمل های غذایی و اگزما
پروبیوتیک ها به طور طبیعی در کلم ترش وجود دارند که ممکن است علائم اگزما را کاهش دهند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف مکمل های پروبیوتیک ممکن است علائم اگزما را کاهش دهد. با این حال، مطالعات بیشتری برای تایید اثربخشی و دوز لازم مورد نیاز است.
پروبیوتیک ها در انواع مکمل ها موجود هستند. اگر فردی مطمئن نیست که کدام پروبیوتیک را باید بخرد، بررسی های آنلاین برای اش مفید است . همچنین می تواند با پزشک خود صحبت کند.
پروبیوتیک ها نیز به طور طبیعی در بسیاری از غذاها وجود دارند. غذاهای پروبیوتیک عبارتند از:
ماست
کلم ترش
کیمچی
میسو
تمپه
کامبوچا
مکمل های دیگری که مورد مطالعه قرار گرفته اند عبارتند از روغن ماهی و فرآورده های گیاهی چینی. هیچ کدام از این دو تفاوت معنی داری در علائم اگزما ایجاد نکردند.
خلاصه
با آن که رژیم غذایی یک فرد همیشه محرک اگزما نیست، برخی افراد ممکن است متوجه شوند که علائم آنها با ایجاد تغییرات در رژیم غذایی بهتر می شود.
ایجاد این تغییرات و نظارت بر نتایج می تواند به فرد کمک کند تا تشخیص دهد که آیا تغییر رژیم غذایی می تواند به او کمک کند تا وضعیت خود را بهتر مدیریت کند یا خیر.
اگر فردی یک گروه غذایی بزرگ مانند محصولات حاوی گندم را حذف کند، بهتر است با پزشک خود در مورد مکمل ها صحبت کند تا مطمئن شود که هیچ ویتامین و مواد معدنی ضروری را از دست نمی دهد.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.