اختصاصی فارمافوری: زردچوبه که گاهی زعفران هندی یا ادویه طلایی نیز نامیده می شود، گیاه بلندی است که در آسیا و آمریکای مرکزی می روید. فواید و عوارض زردچوبه چیست؟
زردچوبه ای که در قفسه ها و کابینت های ادویه می بینیم از ریشه های زمینی این گیاه است. رنگ زرد روشن زردچوبه فرآوری شده الهام بخش بسیاری از فرهنگ ها برای استفاده از آن به عنوان رنگ شده است. زردچوبه آسیاب شده نیز یکی از اجزای اصلی پودر کاری است. کپسول، چای، پودر و عصاره برخی از محصولات زردچوبه هستند که به صورت تجاری در دسترس هستند.
کورکومین ماده فعال زردچوبه است و خواص بیولوژیکی قدرتمندی دارد. طب آیورودا، یک سیستم درمانی سنتی هندی، زردچوبه را برای انواع بیماریها توصیه میکند. از جمله برای درد و التهاب مزمن. طب غربی نیز در سال های اخیر شروع به مطالعه زردچوبه به عنوان مسکن و شفابخش کرده است.
این مقاله را بخوانید تا در مورد فواید و عوارض زردچوبه برای سلامتی آن بیشتر بدانید.
فواید مثبت زردچوبه
ضد التهاب است
بنیاد آرتریت به چندین مطالعه اشاره می کند که در آنها زردچوبه التهاب را کاهش داده است.
این توانایی ضد التهابی ممکن است تشدید آرتریت را در مفاصل کاهش دهد.
این بنیاد مصرف کپسول های ۴۰۰ تا ۶۰۰ میلی گرمی زردچوبه را تا سه بار در روز برای تسکین التهاب پیشنهاد می کند.
می تواند درد را تسکین دهد
بسیاری از مردم، از جمله پزشکان، تجربه خود در مورد زردچوبه به عنوان یک مسکن را ذکر می کنند. این ادویه برای تسکین درد آرتریت نیز مشهور است.
به نظر می رسد تحقیقات نیز از زردچوبه به عنوان ماده ای برای تسکین درد حمایت می کنند، به نظر می رسد زردچوبه مانند ایبوپروفن (Advil) در افراد مبتلا به آرتریت در زانوها موثر است. اگرچه به نظر می رسد توصیه ها برای دوز مناسب متفاوت است، افرادی که در این مطالعه شرکت کردند هر روز ۸۰۰ میلی گرم زردچوبه به شکل کپسول مصرف کردند. یکی از بهترین مکمل های حاوی زردچوبه کورکومکس است. چرا که ترکیب زردچوبه با فلفل سیاه باعث میشود تا جذب آن چندین برابر شود. (برای مشاهده این محصول کافیست روی نام آن کلیک کنید.)
عملکرد کبد را بهبود می بخشد
زردچوبه اخیرا به دلیل توانایی های آنتی اکسیدانی اش مورد توجه قرار گرفته است. به نظر می رسد اثر آنتی اکسیدانی زردچوبه آنقدر قوی است که ممکن است از آسیب دیدن کبد توسط سموم جلوگیری کند. این می تواند خبر خوبی برای افرادی باشد که داروهای قوی برای دیابت یا سایر بیماری هایی که ممکن است با مصرف طولانی مدت به کبدشان آسیب برساند، مصرف می کنند.
ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند
کورکومین به عنوان یک درمان سرطان نویدبخش است. مطالعات نشان می دهد که دارای اثرات محافظتی در برابر سرطان پانکراس، سرطان پروستات و مولتیپل میلوما است.
می تواند به هضم کمک کند
بخشی از دلیل وجود زردچوبه در پودر کاری به این دلیل است که عنصر لذیذی را به غذا اضافه می کند. اما زردچوبه همچنین می تواند نقش مهمی در هضم آن غذا داشته باشد. زردچوبه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود می تواند به هضم سالم کمک کند.
در طب آیورودا به عنوان یک عامل شفابخش گوارش استفاده می شود. اکنون طب غربی شروع به مطالعه کرده است که چگونه زردچوبه می تواند به التهاب روده و نفوذپذیری روده ، دو معیار کارایی گوارش شما، کمک کند. زردچوبه حتی به عنوان درمانی برای سندرم روده تحریک پذیر مورد بررسی قرار گرفته است.
عوارض جانبی زردچوبه
می تواند معده شما را ناراحت کند
همان عوامل موجود در زردچوبه که از سلامت دستگاه گوارش پشتیبانی می کنند، در صورت مصرف زیاد باعث تحریک می شوند. برخی از شرکتکنندگان در مطالعاتی که در مورد استفاده از زردچوبه برای درمان سرطان مورد بررسی قرار میگرفتند، مجبور شدند آزمایش را ترک کنند، زیرا هضم آنها بسیار تحت تأثیر قرار گرفته بود. زردچوبه معده را تحریک می کند تا اسید معده بیشتری تولید کند. در حالی که این امر به هضم برخی افراد کمک می کند، اما واقعاً می تواند در مورد برخی دیگر تأثیر بگذارد.
خون را رقیق میکند
خواص تصفیه کنندگی زردچوبه نیز ممکن است باعث خونریزی راحتتر شود. معلوم نیست چرا این اتفاق می افتد. سایر فواید پیشنهادی زردچوبه، مانند کاهش کلسترول و کاهش فشار خون، احتمالاً به نحوه عملکرد زردچوبه در خون شما مربوط می شود.
افرادی که از داروهای رقیق کننده خون قوی مانند وارفارین (کومادین) استفاده می کنند، باید از مصرف دوزهای زیاد زردچوبه خودداری کنند.
ممکن است انقباضات را تحریک کند
شاید شنیده باشید که خوردن غذاهای چاشنی شده با کاری می تواند زایمان را تحریک کند. اگرچه دادههای بالینی کمی برای تأیید این ادعا وجود دارد، اما مطالعات شان میدهند که زردچوبه میتواند علائم سندروم پیشاقاعدگی PMS را کاهش دهد..
به دلیل اثرات رقیق کننده خون ، زنان باردار باید از مصرف مکمل های زردچوبه خودداری کنند. افزودن مقادیر کمی زردچوبه به عنوان ادویه به غذا نباید مشکلی ایجاد کند.
نکته آخر
به نظر می رسد که گنجاندن زردچوبه در رژیم غذایی شما فوایدی برای سلامتی دارد. ادویه طلایی از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت میکند، به تسکین درد کمک میکند و از جمله به هضم غذا کمک میکند. اما به دلیل برخی از عوارض جانبی، زردچوبه ممکن است برای برخی افراد ارزش مصرف نداشته باشد.
مهم است که هنگام تصمیم گیری در مورد مصرف زردچوبه احتیاط کنید. مانند هر درمان جایگزین، قبل از استفاده از زردچوبه برای درمان هر بیماری که دارید، با پزشک خود صحبت کنید.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.