چای، عرقیات گیاهی و دیابت نوع ۲: آنچه باید بدانیم. چای نوشیدنی است که از خیساندن برگ های گیاه چای در آب جوش تهیه می شود. بسیاری از چای ها و برخی دمنوش های گیاهی دارای خواص تقویت کننده سلامتی هستند و ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشند.
همه چای های واقعی، چه سیاه، سبز، اولانگ یا سفید، از یک گیاه کاملیا سیننسیس می آیند. با این حال، عرقیات گیاهی که گاهی اوقات چای نیز نامیده می شود با گیاهان و میوه های مختلفی مانند بابونه، نعناع و چای هیبیسکوس درست می شود.
این مقاله به بررسی تعامل بین چای (از جمله دمنوش) و دیابت نوع ۲ می پردازد. همچنین به بررسی انواع مختلف چای و دم کرده و بهترین انتخاب ها برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می پردازد.
چگونه چای و دمنوش ممکن است به دیابت نوع ۲ کمک کند
چای شیرین نشده یا عرقیات گیاهی می تواند انتخاب خوبی برای نوشیدنی کم کالری برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد، زیرا این نوشیدنی بر سطح قند خون تأثیر نمی گذارد. آنها همچنین می توانند به جلوگیری از کم آبی بدن کمک کنند، که می تواند سطح قند خون را افزایش دهد.
علاوه بر این، چای و دمنوش ها ممکن است حاوی ترکیبات فعال با برخی از فواید سلامتی باشد که می تواند به کنترل سطح قند خون و کاهش التهاب کمک کند.
در مورد دیابت
سه نوع عمده دیابت وجود دارد: دیابت نوع ۱، نوع ۲ و دیابت بارداری. بر اساس گزارش موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیوی، دیابت نوع ۲ بر نحوه استفاده بدن از انسولین تأثیر می گذارد و شایع ترین نوع دیابت است.
هنگامی که فردی مبتلا به دیابت نوع ۲ باشد، ممکن است سطح گلوکز خون او خیلی بالا برود و باید به طور مرتب سطح قند خون خود را کنترل و به دقت تنظیم کند.
تفاوت بین چای و دمنوش چیست؟
چای واقعی از برگ گیاه چای تهیه می شود، در حالی که عرقیات گیاهی که “تیسانس” نیز نامیده می شود از هر گیاه خوراکی دیگری از جمله میوه ها و گیاهان تهیه می شود.
چای
این ماده غذایی، دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان است که توسط دو سوم جمعیت جهان مصرف می شود. چای – سیاه، سبز، اولانگ و سفید – از برگ های گیاه چای (Camellia sinensis) تهیه می شود. همه چایهای واقعی از یک گیاه میآیند، اما تحت فرآیندهای درمانی متفاوتی قرار میگیرند.
یک مقاله معتبر در سال ۲۰۱۳ به این نتیجه رسید که پلی فنول های موجود در چای سبز و سیاه ممکن است اثرات محافظتی در برابر پیشرفت بیماری هایی مانند دیابت، آرتریت و سرطان داشته باشند و ممکن است از سلامت قلب و عروق حمایت کنند.
عرقیات گیاهی
با آن که محصولات گیاهی یا میوه ای اغلب به عنوان “چای” نامیده می شوند، آنها حاوی برگ های گیاه چای نیستند.
عرقیات گیاهی را می توان از برگ، ساقه، ریشه، میوه، جوانه و گل تقریباً هر میوه و گیاه خوراکی تهیه کرد. مزایای سلامتی با توجه به مواد تشکیل دهنده و ترکیبات زیست فعال آنها متفاوت است.
ترکیبات موجود در چای و عرقیات گیاهی
چای و عرقیات گیاهی ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به لطف ترکیبات گیاهی فعال که به کنترل سطح قند خون کمک می کند و اثرات آنتی اکسیدانی دارد، مفید باشد.
چای واقعی
در بررسی اثر ضد دیابتی چای در سال ۲۰۱۷، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که چای حاوی پلی فنولها و کافئین فراوان است که اثرات ضد دیابتی مفیدی بر دیابت نوع ۲ دارد. ترکیبات چای با اثرات آنتی اکسیدانی شامل تافلاوین و تآروبیگین هستند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که چای ممکن است مقاومت به انسولین را بهبود بخشد، قند خون را سرکوب کند، ایمنی را تقویت کند و آسیب سلول های عصبی ناشی از دیابت را کاهش دهد. با این حال، نویسندگان همچنین ارتباط متناقضی بین مصرف چای و کاهش خطر ابتلا به دیابت پیدا کردند.
نویسندگان همچنین یادآوری می کنند که مطالعات ممکن است به دلیل ترکیب شیمیایی متفاوت چای، نتایج متفاوتی داشته باشند. آنها بر اهمیت جداسازی ترکیبات زیست فعال در چای برای آزمایش اثرات ضد دیابتی آنها به صورت جداگانه تاکید می کنند.
عرقیات گیاهی
یک منبع مورد اعتماد در سال ۲۰۱۸ فواید سلامتی زیر را از برخی دمنوشهای گیاهی رایج فهرست کرده است:
زنجبیل: ضد التهاب و کاهش دهنده قند خون
نعناع فلفلی: اثرات آنتی اکسیدانی و ضد توموری
گل رز: ضد التهاب
مریم گلی: آنتی اکسیدان های کبد را افزایش می دهد
بهترین دمنوش ها و عرقیات گیاهی برای افراد مبتلا به دیابت
دمنوش های گیاهی فواید بالقوه ای برای سلامتی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ دارند:
سبز
نویسندگان در یک بررسی در سال ۲۰۱۹، تأثیرات مفید چای سبز بر دیابت، از جمله کاهش التهاب و کمک به کنترل قند خون را برجسته کردند.
سیاه
چای سیاه ممکن است به مدیریت سطح قند خون کمک کند. در مطالعهای در سال ۲۰۱۷، مصرف چای سیاه همراه با نوشیدنی شیرین به طور قابلتوجهی سطح قند خون بعد از غذا را در مقایسه با افراد سالم و افراد مبتلا به پیش دیابت، کاهش داد.
مانند چای سبز، چای سیاه ممکن است نقش مثبتی در محافظت در برابر دیابت و عوارض آن داشته باشد، اگرچه محققان هنوز مکانیسم های آن را به طور کامل درک نکرده اند.
عرقیات گیاهی
عرقیات گیاهی فاقد کافئین هستند و ممکن است برای کمک به تنظیم مصرف قند و بهبود سطح آنتی اکسیدان مفید باشند. آنها شامل این گونه ها می شوند:
بابونه
چای بابونه ممکن است تنظیم قند خون را بهینه کند و از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت کند که منجر به عوارض دیابت می شود.
یک مطالعه بر روی ۶۴ فرد مبتلا به دیابت نشان داد که کسانی که ۳ بار در روز چای بابونه به مدت هشت هفته می نوشند، کنترل قند خون و سطوح آنتی اکسیدانی را به طور قابل توجهی بهبود می بخشند. تحقیقات بیشتر بر روی یک گروه مطالعه بزرگتر برای مدت طولانی تر ممکن است به تأیید این تأثیر کمک کند.
دارچین
چای دارچین ممکن است به کاهش سطح قند خون کمک کند. در یک مطالعه کوچک که روی ۳۰ نفر با سطح قند خون طبیعی انجام شد، مصرف ۳.۵ اونس چای دارچین قبل از مصرف محلول قند در مقایسه با گروه کنترل باعث کاهش سطح قند خون شد.
تحقیقات بیشتری برای تعیین اثرات چای دارچین مورد نیاز است.
هیبیسکوس
چای هیبیسکوس ممکن است مقاومت به انسولین را کاهش دهد.
حدود دو سوم افراد مبتلا به دیابت نیز فشار خون بالایی دارند. در یک مطالعه اولیه در سال ۲۰۰۸، مصرف چای هیبیسکوس دو بار در روز به مدت یک ماه با کاهش فشار خون سیستولیک در افراد مبتلا به دیابت در مقایسه با چای سیاه مرتبط بود.
بادرنجبویه
اسانس بادرنجبویه ممکن است با افزایش جذب گلوکز و مهار سنتز گلوکز به کاهش سطح قند خون کمک کند. با این حال، این یافتهها از یک مطالعه قدیمیتر در سال ۲۰۱۰ بر روی موشها است.
در مطالعه ای در سال ۲۰۱۸ بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، مصرف کپسول های عصاره بادرنجبویه به مدت ۱۲ هفته با بهبود کنترل قند خون و عوامل خطر قلبی عروقی مرتبط بود.
این نتایج حاکی از آن است که نوشیدن چای بادرنجبویه ممکن است اثرات مشابهی داشته باشد، اما مطالعات بیشتری لازم است.
زردچوبه
زردچوبه حاوی ماده فعال کورکومین است. یک بررسی سال ۲۰۲۰ از تحقیقات انسانی و حیوانی نشان داد که مصرف کورکومین ممکن است قند خون را با بهبود حساسیت بافتها به انسولین و جذب گلوکز کاهش دهد.
خطرات چیست؟
اگرچه مصرف چای و عرقیات گیاهی می تواند یک انتخاب سالم باشد، اما مردم باید بدانند که شیرین کردن نوشیدنی هایشان با شکر یا عسل می تواند بر تنظیم قند خون تأثیر بگذارد.
نتایج یک بررسی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که نوشیدنی های شیرین قنددار ممکن است با افزایش قند خون مرتبط باشد، که ممکن است با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط باشد.
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ ممکن است بخواهند چای شیرین نشده یا عرقیات گیاهی بنوشند تا از افزایش سطح قند خون خود جلوگیری کنند. اگر فردی چای واقعی مینوشد، میتواند لیمو، دارچین یا سایر میوهها و گیاهان را اضافه کند تا بدون افزودن شکر، چای را طعمدار کند.
چای بسته بندی و سایر محصولات گیاهی ممکن است حاوی قندهای اضافی باشند، بنابراین بررسی ترکیبات ضروری است.
علاوه بر این، برخی از عرقیات گیاهی ممکن است با داروهای دیابت تداخل داشته باشند. به عنوان مثال، گلابی خاردار ممکن است با گلیپیزید و متفورمین تداخل داشته باشد و شنبلیله ممکن است با گلی بن کلامید تداخل داشته باشد. بنابراین، افراد باید با پزشک خود در مورد هرگونه تداخل احتمالی بین داروهای خود و چای های گیاهی مشورت کنند.
خلاصه
چای و عرقیات گیاهی نوشیدنی های محبوبی هستند که به طور بالقوه می توانند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مفید باشند.
چای های واقعی مانند چای سبز و سیاه ممکن است اثرات مفیدی برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشند. بسیاری از عرقیات گیاهی – از جمله بابونه، زردچوبه، بادرنجبویه، دارچین، هیبیسکوس – ممکن است حاوی ترکیباتی با اثرات ضد دیابت باشند.
افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ باید از شیرین کردن چای یا عرقیات گیاهی خود با شکر یا عسل خودداری کنند. آنها همچنین باید با پزشک خود تأیید کنند که چای های گیاهی با هیچ داروی دیابت تداخلی ندارند.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.