اختصاصی فارمافوری: کدام غذاها برای سرطان سینه مفید است؟ هیچ غذا یا رژیم غذایی به تنهایی نمی تواند از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری کند یا باعث ایجاد سرطان سینه شود، اما انتخاب های غذایی افراد می تواند در خطر ابتلا به سرطان سینه یا سلامت کلی آنها در طول زندگی با این بیماری تفاوت ایجاد کند.
سرطان سینه یک بیماری پیچیده است که عوامل زیادی در آن نقش دارد. برخی از این عوامل از جمله سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک و جنسیت در کنترل فرد نیستند.
با این حال، فرد می تواند عوامل دیگری مانند سیگار کشیدن، سطح فعالیت بدنی، وزن بدن و رژیم غذایی را کنترل کند. برخی از محققان پیشنهاد کردهاند که عوامل غذایی میتواند عامل ۳۰ تا ۴۰ درصد همه سرطانها باشد.
مواد غذایی مفید
سرطان سینه میتواند در مکانهای مختلف شروع شود، به روشهای مختلف رشد کند و نیاز به درمانهای متفاوتی داشته باشد. همانطور که انواع خاصی از سرطان به درمانهای خاص بهتر پاسخ میدهند، برخی سرطانها نیز به غذاهای خاص پاسخ خوبی میدهند.
غذاهای زیر می توانند به طور کلی در یک رژیم غذایی سالم نقش داشته باشند و همچنین ممکن است به جلوگیری از پیشرفت سرطان سینه کمک کنند:
انواع میوه ها و سبزیجات از جمله سالاد
غذاهای غنی از فیبر مانند غلات کامل، لوبیا و حبوبات
شیر و لبنیات کم چرب
محصولات مبتنی بر سویا
غذاهای غنی از ویتامین D و سایر ویتامین ها
غذاها، به ویژه ادویه ها، با خواص ضد التهابی
غذاهایی – عمدتاً گیاهی – حاوی آنتی اکسیدان
الگوهای غذایی که این غذاها را در اولویت قرار می دهند عبارتند:
یک رژیم غذایی جنوبی که سرشار از سبزیجات پخته، حبوبات و سیب زمینی است
یک رژیم غذایی مدیترانه ای که بر میوه ها و سبزیجات تازه و روغن های سالم تاکید دارد
هر رژیم غذایی “محتاطانه” که حاوی مقدار زیادی میوه، سبزیجات، غلات کامل و ماهی باشد
میوه ها و سبزیجات
نتایج یک مطالعه بر روی ۹۱۷۷۹ زن نشان داد که پیروی از یک رژیم غذایی که عمدتاً از گیاهان تشکیل شده باشد می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا ۱۵ درصد کاهش دهد.
میوه ها و سبزیجات در کنار سایر فوایدشان سرشار از فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها هستند که به نظر می رسد فواید پزشکی مختلفی دارند.
مطالعات نشان داده است که غذاهای زیر ممکن است به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند:
سبزیجات تیره، سبز رنگ، مانند کلم پیچ و کلم بروکلی
میوه ها، به ویژه انواع توت ها و هلو
لوبیا، حبوبات، ماهی، تخم مرغ و مقداری گوشت
محققان بتاکاروتن را که به طور طبیعی در سبزیجاتی مانند هویج وجود دارد، با خطر کمتر سرطان سینه مرتبط دانستهاند. دانشمندان حدس می زنند که این امر ممکن است به این دلیل باشد که در روند رشد سلول های سرطانی اختلال ایجاد می کند.
وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) مصرف بین ۵ تا ۹ وعده میوه و سبزیجات تازه در روز را توصیه می کند.
فیبر غذایی و آنتی اکسیدان ها
تحقیقات در مورد فیبر غذایی و تأثیر آن بر سرطان سینه در حال حاضر قطعی نیست، اما چندین مطالعه نشان داده اند که می تواند به محافظت در برابر این بیماری کمک کند.
استروژن بیش از حد می تواند یک عامل مهم در ایجاد و گسترش برخی از انواع سرطان سینه باشد. هدف برخی از درمان ها جلوگیری از تعامل استروژن با سلول های سرطان سینه است. خوردن یک رژیم غذایی با فیبر بالا می تواند از این روند پشتیبانی کند و دفع استروژن را تسریع کند.
فیبر از سیستم گوارشی و دفع منظم مواد زائد از جمله استروژن اضافی پشتیبانی می کند. این امر به بدن کمک می کند تا سموم را از بین ببرد .
نحوه اتصال فیبر به استروژن در روده نیز ممکن است به جلوگیری از جذب بیش از حد استروژن توسط بدن کمک کند. این عوامل ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه کمک کند.
میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات دارای فیبر هستند، اما حاوی آنتی اکسیدان هایی از جمله بتا کاروتن و ویتامین های C و E نیز هستند.
آنتی اکسیدان ها می توانند با کاهش تعداد رادیکال های آزاد که مواد زائدی هستند که بدن به طور طبیعی تولید می کند، از بسیاری از بیماری ها جلوگیری کند. نتایج یک متاآنالیز در سال ۲۰۱۳ نشان داد افرادی که غلات کامل بیشتری مصرف می کنند ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه کمتری داشته باشند.
دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها در سال های ۲۰۱۵-۲۰۲۰ مصرف حداکثر ۳۳.۶ گرم فیبر در روز را بسته به سن و جنس فرد توصیه کرد.
چربی خوب
غذاهای چرب می توانند منجر به چاقی شوند و به نظر می رسد افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان سینه هستند.
مقداری چربی در رژیم غذایی برای عملکرد صحیح بدن ضروری است، اما مهم است که نوع مناسب آن مصرف شود.
چربی های غیر اشباع می توانند در حد اعتدال مفید باشند. این چربی ها در موادغذایی زیر وجود دارد:
روغن زیتون
آووکادوها
دانه
آجیل
ماهی های آب سرد، مانند سالمون و شاه ماهی، حاوی یک چربی غیر اشباع سالم به نام امگا ۳ هستند. این چربی همچنین ممکن است به کاهش خطر سرطان سینه کمک کند.
نویسندگان یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ به یک مطالعه بر روی جوندگان اشاره کردند که در آن جوندگانی که ۸-۲۵٪ از کالری خود را به عنوان چربی امگا ۳ مصرف می کردند، ۲۰-۳۵٪ کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه بودند.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.