بهترین مکمل ها

ژلاتین از چه چیزی ساخته شده است؟ فواید ژلاتین چیست؟

ژلاتین از چه چیزی ساخته شده

اختصاصی فارمافوری: ژلاتین از چه چیزی ساخته شده است؟ ژلاتین یک عنصر رایج در سوپ، آبگوشت، سس، آب نبات صمغی، گل ختمی، لوازم آرایشی و داروها است.

تولید کنندگان ژلاتین را با پردازش استخوان، غضروف و پوست حیوانات تولید می کنند. ممکن است برای مثال از بدن گاو یا ماهی استفاده کنند.

در این فرآیند کلاژن، پروتئین فیبری که ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و پوست را به هم متصل می‌کند، استخراج می‌کنند و آن را به ژلاتین تبدیل می‌کنند، ماده‌ای بی‌طعم، بی‌رنگ و ژله‌مانند.

 

آیا ژلاتین فاقد گلوتن است؟

ژلاتین بدون گلوتن است. با این حال، برخی از محصولات حاوی آن، مانند سوپ و دسر، ممکن است حاوی گلوتن نیز باشند.

 

آیا ژلاتین پروتئین است؟

ژلاتین یک محصول با پروتئین بالا است. به عنوان مثال، ۱۰۰ گرم پودر ژلاتین خشک حاوی بیش از ۸۵ گرم پروتئین است.

 

اسیدهای آمینه موجود در ژلاتین

پروتئین از اسیدهای آمینه مختلفی تشکیل شده است و ژلاتین حاوی چندین مورد از این اسیدها است.

انواع اسیدهای آمینه موجود در غذاهای حاوی ژلاتین به آن غذای خاص، منبع ژلاتین و فرآوری آن بستگی دارد. به طور معمول فراوان ترین آمینو اسیدهای موجود در ژلاتین گلیسین و پرولین هستند.

استخوان ها و اندام های برخی از حیوانات حاوی آمینو اسیدهای موجود در ژلاتین است و فرد با خوردن ژلاتین می تواند این آمینو اسیدها را به دست آورد.

 

موارد استفاده و فواید

ژلاتین فواید زیادی برای سلامتی دارد.

 

بافت های سالم بدن

ژلاتین در خالص ترین شکل پودری خود، دارای محتوای پروتئین بالایی است.

پروتئین یک درشت مغذی است، به این معنی که بدن برای عملکرد به مقادیر قابل توجهی نیاز دارد.

دستورالعمل های غذایی برای آمریکایی ها در سال های ۲۰۲۰-۲۰۲۵ توصیه می کند که بزرگسالان بسته به سن و جنس خود، روزانه ۴۶ تا ۵۶ گرم پروتئین مصرف کنند. این بدان معناست که به طور متوسط، پروتئین باید ۱۰ تا ۳۵ درصد از کالری دریافتی روزانه یک فرد را تشکیل دهد.

 

پروتئین ها ضروری هستند زیرا:

 

در ساخت و نگهداری بافت های بدن نقش دارند.

از عملکرد مناسب اندام های مختلف حمایت می کند.

به عنوان آنزیم و هورمون عمل می کنند.

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نشان می دهد که یک مکمل حاوی ویتامین C و ژلاتین ممکن است به ترمیم بافت های بدن در ورزشکاران کمک کند و از آسیب بافتی جلوگیری کند. با این حال، این مطالعه به جای مصرف غذایی، مکمل ها را مورد بررسی قرار داد.

 

مراقبت از پوست

کلاژن به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند. با افزایش سن، بدن کلاژن را از دست می دهد. پوست کمتر سفت می شود و ممکن است چین و چروک و خطوط ایجاد شود.

خوردن ژلاتین ممکن است به افزایش سطح کلاژن و حمایت از خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند. بررسی های یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف کلاژن به پوست کمک می کند رطوبت را حفظ کند و چین و چروک را در شرکت کنندگان کاهش دهد.

با این حال، کارشناسان مطمئن نیستند که مصرف ژلاتین همان اثر را داشته باشد.

 

گوارش

ژلاتین حاوی اسید گلوتامیک است که بدن می تواند آن را به گلوتامین تبدیل کند. این ماده ممکن است به بدن کمک کند تا پوشش مخاطی سالمی در معده ایجاد کند و به هضم کمک کند.

 

مدیریت قند خون

نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ نشان داد که گلیسین، اسید آمینه موجود در ژلاتین، ممکن است به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا این وضعیت را مدیریت کنند.

با این حال، برخی از غذاهای مبتنی بر ژلاتین، مانند آب نبات های صمغی، دارای محتوای قند بالایی هستند و بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ مناسب نیستند.

 

استحکام استخوان

ژلاتین حاوی لیزین است که در سلامت ماهیچه ها و استخوان ها نقش دارد. این ماده به جذب کلسیم در بدن کمک می کند که به قوی نگه داشتن استخوان ها و جلوگیری از تحلیل استخوان کمک می کند.

مطالعات مشاهده‌ای محدود، بین دریافت اسید آمینه و افزایش تراکم استخوان ارتباطی معنا دار یافتند. علاوه بر این، تحقیقات در سال ۲۰۱۷ نشان دادند که وقتی موش‌های دارای کمبود منیزیم ژلاتین مصرف می‌کنند بر تراکم استخوان تأثیر مثبت دارد.

با این حال، برای تأیید اینکه آیا ژلاتین می تواند سلامت استخوان را در انسان بهبود بخشد، تحقیقات بیشتری لازم است.

 

کیفیت خواب

ژلاتین حاوی سطوح بالایی از اسید آمینه گلیسین است. برخی از مطالعات نشان می دهد که گلیسین ممکن است کیفیت خواب و سایر عملکردهای عصبی را بهبود بخشد.

با این حال، محققان به طور خاص مصرف ژلاتین را برای بهبود خواب توصیه نکردند.

 

کاهش وزن

مصرف محصولات مبتنی بر ژلاتین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل ممکن است به کاهش وزن به دلیل پروتئین بالا و محتوای کم کالری ژلاتین کمک کند. پروتئین به افراد کمک می کند تا احساس اعتماد کامل داشته باشند و احتمال پرخوری را کاهش دهند.

با این حال، برخی از منابع ژلاتین، مانند آب نبات های جویدنی و گل ختمی نیز دارای محتوای قند بالایی هستند. مردم باید از منابع کم قند ژلاتین استفاده کنند، به خصوص اگر هدف کاهش وزن باشد.

 

مو

بر اساس تحقیقات قدیمی تر، مصرف ژلاتین ممکن است به سلامت مو کمک کند.

یک مطالعه قدیمی تر، بهبودهایی را در رشد مو در میان افراد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک که مکمل ژلاتین-سیستین مصرف می کردند، نشان داد.

با این حال، تحقیقات جدیدتر این یافته ها را تکرار نکرده و یا هیچ گونه فواید مصرف ژلاتین برای سلامت مو را تایید نکرده است.

 

ژلاتین در مقابل کلاژن

کلاژن پروتئینی است که به شکل گیری استخوان ها، ماهیچه ها و پوست کمک می کند و برای سلامت کلی بسیار مهم است. شرکت ها کلاژن مشتق شده از حیوانات را برای تولید ژلاتین پردازش می کنند.

ژلاتین و کلاژن حاوی پروتئین های مشابهی هستند و آزمایشات آزمایشگاهی نشان می دهد که مصرف ژلاتین به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع ممکن است مزایای قابل مقایسه ای برای مصرف کلاژن داشته باشد.

 

ژلاتین در مقابل پکتین

پکتین یک عامل غلیظ کننده و ژل کننده است. در پخت و پز، می تواند به همان هدف ژلاتین عمل کند. با این حال، پکتین گیاهی است و برای گیاهخواران و وگان ها مناسب است.

شرکت ها معمولا پکتین را از پوست میوه ها و سبزیجات می سازند. در نتیجه، بر خلاف ژلاتین، پکتین کربوهیدرات بالایی دارد اما پروتئین کمی دارد. در هر ۱۰۰ گرم پودر پکتین خشک، کمتر از ۱ گرم پروتئین وجود دارد.

 

ژلاتین در مقابل آگار آگار

آگار آگار نیز مانند پکتین یک عامل غلیظ کننده و سفت کننده گیاهی است. شرکت ها معمولا آگار آگار را از عصاره جلبک دریایی می سازند.

آگار آگار محتوای تغذیه‌ای کمی دارد ، اما می‌تواند جایگزین مفیدی برای ژلاتین در آشپزی گیاه‌خواری و وگان باشد.

 

نکاتی در مورد استفاده از ژلاتین

ژلاتین در بسیاری از مواد غذایی از پیش ساخته شده وجود دارد و می توان آن را به راحتی به پخت و پز در خانه اضافه کرد. به عنوان مثال، پاشیدن پودر ژلاتین در اسموتی می‌تواند باعث افزایش پروتئین شود.

 

موس و ژله

ژلاتین می تواند به موس ها و غذاهای ژله ای شیرین یا خوش طعم شکل و بافت را بدهد.

برای استفاده از پودر ژلاتین ابتدا آن را در آب سرد هم بزنید سپس آب داغ را اضافه کنید تا حل شود. محصولات مختلف دستورالعمل های متفاوتی در مورد مقدار و زمان دارند، اما به طور کلی، استفاده از آب بیشتر به ژلاتین قوام نرم تری می دهد.

در اینجا چند نمونه دستور پخت وجود دارد:

ژله خانگی سالم

ژله گل سنجد

موس سالمون دودی یا آب پز با سس

موس آووکادو با لیموترش

استوک خانگی

مردم می توانند آبگوشت غنی از ژلاتین را در خانه با پختن لاشه یا استخوان های باقی مانده مرغ یا گوشت گاو درست کنند.

برای طعم بیشتر، یک هویج کامل و پیاز و همچنین مقداری سبزی را اضافه کنید. روی استخوان ها و سایر مواد را با آب بپوشانید، اجازه دهید بجوشد. هر از گاهی چک کنید تا مخلوط خشک نشود و در صورت لزوم آب اضافه کنید.

وقتی آبگوشت خنک شد، سطح آن ماده ای ژل مانند خواهد داشت.

 

عوارض ژلاتین

همه غذاهای حاوی ژلاتین سالم نیستند. به ویژه افرادی که دارای بیماری های خاصی هستند، باید محتوای چربی و قند روی بسته بندی را بررسی کنند.

کیفیت ژلاتین در غذا ممکن است به موارد زیر بستگی داشته باشد:

سلامت حیوانی که از آن ژلاتین مشتق شده است

روش فرآوری

سایر مواد موجود در محصول

برخی از مردم نگران این هستند که مصرف ژلاتین ممکن است خطرات مرتبط با بیماری های منتقله از طریق حیوانات را افزایش دهد، مانند انسفالوپاتی اسفنجی شکل گاو، که به عنوان بیماری جنون گاوی نیز شناخته می شود.

با این حال، سازمان غذا و دارو (FDA) می گوید اگر تولید کنندگان ژلاتین گاو را مطابق دستورالعمل های ایمنی پردازش کنند بی خطر است،

 

حرف آخر

ژلاتین یک ماده پروتئینی بالا است که می تواند طعم، بافت و ارزش غذایی برخی غذاها مانند موس، خورش و دسرهای ژله ای را افزایش دهد.

ژلاتین ممکن است به دلایل مختلف برای سلامتی مفید باشد، اما به طور کلی، تأیید این فواید به تحقیقات بیشتری نیاز دارد. مکمل ها ممکن است راه دیگری برای به دست آوردن فواید تغذیه ای ژلاتین باشند.

ژلاتین یک محصول حیوانی است و بنابراین برای افرادی که رژیم های گیاهخواری یا وگان دارند مناسب نیست.

سوال:

آیا ژلاتین موجود در رژیم غذایی واقعاً فواید کافی برای ایجاد تفاوت دارد؟

جواب:

برخی از مطالعات استفاده از ژلاتین را تایید می کنند. با این حال، به وضوح نمی دانیم که چقدر مفید است. خوردن یک رژیم غذایی متعادل که شامل مقادیر توصیه شده پروتئین باشد، بهترین راه برای اطمینان از دریافت تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن است.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *