بیماری ها, رژیم غذایی

بهترین غذاهای ضد سرطان کدام ها هستند / کدام غذاها از سرطان پیشگیری می کنند؟

بهترین غذاهای ضد سرطان کدام ها هستند

اختصاصی فارمافوری: بهترین غذاهای ضد سرطان کدام ها هستند؟ هیچ غذایی به طور کامل از افراد در برابر سرطان محافظت نمی کند. اصطلاح غذاهای ضد سرطان به غذاهایی اطلاق می شود که اگر فرد آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

این مقاله به بررسی بهترین غذاهای ضد سرطان می پردازد و علمی را توضیح می دهد که این ادعاها را تأیید می کند.

غذاهای حاوی ترکیبات طبیعی که دارای خواص ضد سرطانی قوی هستند عبارتند از:

سیب

سیب حاوی خواص ضد سرطانی است که ممکن است به جلوگیری از التهاب، بیماری های قلبی عروقی و عفونت کمک کند.

عبارت “یک سیب در روز شما را از مراجعه به دکتر مصون می دارد” در واقع کاملاً درست است. سیب حاوی پلی فنول هایی است که خواص ضد سرطانی امیدوارکننده ای دارد.

پلی فنول ها ترکیبات گیاهی هستند که ممکن است از التهاب، بیماری های قلبی عروقی و عفونت ها جلوگیری کنند.

برخی تحقیقات نشان می دهد که پلی فنول ها دارای خواص ضد سرطانی و مبارزه با تومور هستند.

به عنوان مثال، پلی فنل فلورتین پروتئینی به نام ناقل گلوکز ۲ (GLUT2) را مهار می کند که در رشد سلولی در مراحل پیشرفته در انواع خاصی از سرطان نقش دارد.

 

یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ در مجله تجزیه و تحلیل غذا و دارو نشان می دهد که فلورتین سیب به طور قابل توجهی از رشد سلول های سرطان سینه جلوگیری می کند، در حالی که روی سلول های طبیعی تأثیر نمی گذارد.

توت ها

توت ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی هستند. دانشمندان به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و فواید بالقوه سلامتی به توت ها علاقه زیادی نشان داده اند.

نتایج یک مطالعه نشان می دهد که آنتوسیانین، که ترکیبی در توت سیاه است، نشانگرهای زیستی سرطان روده را کاهش می دهد.

مطالعه دیگری نشان می دهد که اثرات ضد التهابی زغال اخته می تواند از رشد تومورهای سرطان سینه در موش جلوگیری کند.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم پیچ حاوی مواد مغذی مفیدی از جمله ویتامین C، ویتامین K و منگنز هستند.

سبزیجات چلیپایی همچنین حاوی سولفورافان هستند که یک ترکیب گیاهی با خواص ضد سرطانی است.

 

نتایج یک مطالعه نشان می دهد که سولفورافان به طور قابل توجهی رشد سلول های سرطانی را مهار می کند و مرگ سلولی را در سلول های سرطانی روده بزرگ تحریک می کند.

مطالعه دیگری نشان می دهد که سولفورافان در ترکیب با جنیستئین، ترکیبی در سویا، می تواند به طور قابل توجهی از رشد و اندازه تومور سرطان سینه جلوگیری کند. سولفورافان همچنین هیستون داستیلاز، آنزیمی که با ایجاد سرطان ارتباط دارد، مهار می کند.

هویج

هویج حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن است که ممکن است از انواع خاصی از سرطان جلوگیری کند.

هویج حاوی چندین ماده مغذی ضروری از جمله ویتامین K، ویتامین A و آنتی اکسیدان است.

هویج همچنین حاوی مقادیر زیادی بتاکاروتن است که مسئول رنگ متمایز نارنجی است.

مطالعات اخیر نشان می دهد که بتاکاروتن نقش حیاتی در حمایت از سیستم ایمنی دارد و ممکن است از انواع خاصی از سرطان جلوگیری کند.

بررسی هشت مطالعه نشان می دهد که بتاکاروتن با کاهش خطر سرطان سینه و پروستات ارتباط دارد.

تجزیه و تحلیل دیگری نشان می دهد که مصرف بیشتر هویج منجر به ۲۶ درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان معده می شود.

ماهی چرب

ماهی های چرب از جمله سالمون، ماهی خال مخالی و آنچوی سرشار از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B، پتاسیم و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

نتایج یک مطالعه نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی آنها سرشار از ماهی های آب شیرین بود احتمال ابتلای کمتری به سرطان روده داشتند.

مطالعه دیگری نشان داد که مصرف روغن ماهی با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به سرطان پروستات ارتباط دارد.

در نهایت، مطالعه‌ای که روی ۶۸۱۰۹ نفر انجام شد، نشان داد افرادی که حداقل چهار بار در هفته مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند، ۶۳ درصد کمتر از افرادی که مکمل‌های روغن ماهی مصرف می‌کنند، در معرض ابتلا به سرطان روده هستند.

گردو

به گفته مؤسسه تحقیقات سرطان آمریکا، همه آجیل‌ها خواص پیشگیری از سرطان را نشان می‌دهند، اما دانشمندان بیشتر از سایر انواع آجیل، گردو را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

گردو حاوی ماده ای به نام پدونکولاژین است که بدن آن را به اورولیتین تبدیل می کند. اورولیتین ها ترکیباتی هستند که به گیرنده های استروژن متصل می شوند و ممکن است در پیشگیری از سرطان سینه نقش داشته باشند.

در یک مطالعه حیوانی، موش‌هایی که گردو کامل و روغن گردو دریافت کرده‌اند، نسبت به موش‌هایی که روغن گیاهی دریافت کرده‌اند، دارای سطوح بالاتری از ژن‌های سرکوب‌کننده تومور بودند.

 

حبوبات

حبوبات سرشار از فیبر هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد کمک کند.

حبوبات، مانند لوبیا، نخود و عدس، سرشار از فیبر هستند که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان در افراد کمک کند.

یک متاآنالیز از ۱۴ مطالعه نشان می دهد که بین مصرف بیشتر حبوبات و خطر کمتر ابتلا به سرطان کولورکتال ارتباط وجود دارد.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد افرادی که رژیم‌های غذایی سرشار از فیبر لوبیا مصرف می‌کنند، ۲۰ درصد کمتر از افرادی که فیبر ضروری و روزانه خود را برآورده نمی‌کنند، به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.

مکمل ها و داروها

اگرچه غذاهای ذکر شده در بالا محصولات روزمره هستند و به راحتی در دسترس هستند، برخی از افراد ممکن است مایل به ایجاد تغییرات قابل توجهی در رژیم غذایی یا سبک زندگی نباشند. در این مورد، مکمل ها و داروهای زیادی در دسترس هستند که حاوی ترکیبات ضد سرطانی هستند.

ویتامین‌های A، C و E به‌خاطر خواص ضد سرطانی‌شان قابل توجه هستند و به‌عنوان مکمل‌ها در اکثر داروخانه ها موجود هستند.

بیشتر ترکیبات گیاهی ذکر شده در این مقاله، مانند فلورتین، آنتوسیانین و سولفورافان، به شکل قرص در دسترس هستند.

داروهای بدون نسخه مانند آسپرین و ایبوپروفن نیز ممکن است خطر ابتلا به سرطان را در برخی افراد کاهش دهند.

 

همیشه قبل از شروع یک رژیم دارویی یا مکمل جدید با یک متخصص پزشکی صحبت کنید.

جمع بندی

تحقیقات در مورد پیشگیری از سرطان از طریق رژیم غذایی هنوز در مراحل اولیه است و نیاز به آزمایشات بیشتری دارد. دانشمندان بیشتر مطالعات ذکر شده را روی سلول ها یا موش ها انجام دادند.

با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید خوردن یک رژیم غذایی متعادل سرشار از میوه‌های تازه، سبزیجات و چربی‌های خوب به سلامت کلی بدن کمک می‌کند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *