روغن کبد ماهی چه فوایدی دارد؟ روغن کبد ماهی روغنی است که از جگر ماهی ماهی اقیانوس اطلس استخراج می شود. معمولاً به عنوان یک مکمل غذایی مصرف می شود و سرشار از مواد مغذی است.
یکی از بهترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ EPA و DHA است و حاوی مقادیر نسبتاً بالایی ویتامین A و ویتامین D است.
غلظت دقیق مواد مغذی در روغن کبد ماهی به نوع ماهی کاد یا گادوس بستگی دارد.
کبد ماهی اولین بار در سال ۱۷۸۹ در پزشکی برای درمان روماتیسم و به دنبال آن راشیتیسم در سال ۱۸۲۴ مورد استفاده قرار گرفت. در دهه ۱۹۳۰، اغلب برای جلوگیری از راشیتیسم و سایر بیماری های ناشی از کمبود ویتامین D به کودکان داده می شد.
روغنهای ماهی دیگر از بافت ماهیهای آب سرد در اعماق دریا استخراج میشوند، از جمله ماهی تن، قزلآلا، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، سالمون و ماهی کاد.
روغن کبد ماهی فقط از جگر ماهی کاد بدست می آید. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ کمتری نسبت به روغن ماهی معمولی است، اما ویتامین A و D بیشتری دارد.
فواید احتمالی روغن کبد ماهی برای سلامتی
مکمل های روغن کبد کاد طیف وسیعی از مزایای سلامتی ممکن را ارائه می دهند.
روغن کبد ماهی یک منبع عالی از مواد مغذی است و ممکن است برخی از خواص درمانی مهمی داشته باشد.
تصور می شود که به تسکین سفتی مفاصل مرتبط با آرتریت کمک می کند، تأثیر مثبتی بر سلامت قلب و عروق دارد و به ترمیم دندان ها، ناخن ها، موها و پوست آسیب دیده کمک می کند.
با این حال، شواهد کافی برای اثبات همه این ادعاها وجود ندارد.
نوع مناسب چربی
هر سلول بدن به چربی نیاز دارد. چربی هایی مانند اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن کبد ماهی وجود دارد باعث سلامت پوست، افزایش جذب ویتامین و مواد معدنی و تقویت سیستم ایمنی می شود.
چربی باعث می شود احساس سیری کنید. هنگامی که چربی مصرف می کنید، مغز شما سیگنالی برای خاموش کردن اشتهای شما دریافت می کند.
خوردن چربی های سالم همراه با وعده غذایی به کاهش سرعت تجزیه کربوهیدرات ها به قند کمک می کند. این به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می کند. مغز برای عملکرد صحیح به چربی نیاز دارد.
آرتریت
روغن کبد ماهی یک مکمل رایج برای مبتلایان به آرتریت است. استفاده از روغن های دریایی، مانند روغن کبد ماهی، به درمان آرتریت روماتوئید کمک می کند.
روغن ماهی برای کاهش التهاب شناخته شده است، که می تواند توضیح دهد که چگونه مطالعات بزرگ قدیمی نشان می دهد که درد، حساسیت و سفتی با مکمل کاهش می یابد.
دژنراسیون ماکولا وابسته به سن
برخی از مطالعات نشان دادهاند که روغنهای امگا ۳ ممکن است از سلامت چشم حمایت کنند و از دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنند. دریافت بیشتر مواد مغذی موجود در روغن کبد ماهی مانند ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) منجر به بروز کمتر یا تاخیری دژنراسیون ماکولا می شود.
سایر مواد مغذی که ممکن است به پیشگیری از AMD کمک کنند، کاروتنوئیدها هستند. روغن کبد ماهی همچنین دارای کاروتنوئیدهای زیادی است که افراد برای تولید ویتامین A به آن نیاز دارند.
بیماری عروق کرونر
مصرف روزانه روغن کبد ماهی می تواند به پیشگیری از تصلب شرایین عروق کرونر کمک کند. در روغن کبد ماهی اسیدهای چرب وجود دارد که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می کنند.
تجمع پلاک در سیستم گردش خون در نتیجه التهاب است.
بنابراین، مصرف منظم روغن ماهی می تواند به محافظت در برابر تصلب شرایین کمک کند. آنها همچنین از لخته شدن خون محافظت می کنند.
ترمیم زخم ها
یک مطالعه روی موش که در سال ۲۰۰۹ منتشر شد، نشان داد که استفاده موضعی از یک پماد روغن کبد ماهی ماهی ۲۵ درصد روی زخمهای گوش میتواند باعث بهبودی شود.
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که استفاده موضعی از این پماد “در مقایسه با سالین، به طور قابل توجهی باعث تسریع بخش اپیتلیال و عروقی در بهبودی می شود.”
آنها معتقد بودند که ویتامین A ممکن است جزء کلیدی در این فرآیند باشد.
عملکرد شناختی
روغن کبد ماهی حاوی مقدار زیادی ویتامین D است. در مطالعهای روی موشها، ارتباط بین ویتامین D و عملکرد شناختی مشخص شد. محققان به این نتیجه رسیدند که ویتامین D ممکن است نقش کلیدی در حفظ عملکرد خوب مغز در سنین بالا داشته باشد.
در سال ۲۰۱۱، دانشمندان روغن کبد ماهی را به موش هایی که استرس مزمن را تجربه می کردند، دادند. نتایج آزمونهای حافظه، مهارتهای حرکتی و رفتار اضطرابی نشان داد که روغن کبد ماهی به جلوگیری از اختلالات شناختی در این موشها کمک میکند.
سل
در سال ۲۰۱۱، مروری بر یک مطالعه تاریخی از سال ۱۸۴۸ که در BMJ منتشر شد، نشان داد که روغن کبد ماهی می تواند یک گزینه درمانی موثر برای سل (TB) باشد.
التهاب
در سال ۲۰۱۷، دانشمندان گزارش دادند که گروهی از مولکولهای ناشناخته را کشف کردند که ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشند. آنها از کانابینوئیدهایی می آیند که از اسیدهای چرب امگا ۳ به دست می آیند.
محققان پیشنهاد می کنند که این مولکول ها می توانند از اسیدهای چرب امگا ۳ برای اهداف درمانی استخراج شوند. آنها می گویند که این تأثیر می تواند مشابه تأثیر ماری جوانای دارویی باشد، اما بدون خطرات روانی.
روغن کبد ماهی و ویتامین D
روغن کبد ماهی یکی از غنی ترین منابع ویتامین D موجود است. قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز مهم است، زیرا بدن نمی تواند تمام ویتامین D مورد نیاز خود را از منابع غذایی تامین کند.
ویتامین D برای تنظیم سطح کلسیم و فسفر قابل اعتماد در خون، دو عاملی که برای حفظ سلامت استخوانها بسیار مهم هستند، مهم است.
کمبود ویتامین D با پوکی استخوان و پوکی استخوان همراه است.
همچنین ممکن است خطر ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۱ و ۲، فشار خون بالا (فشار خون بالا)، مولتیپل اسکلروزیس و سایر بیماری ها را تحت تاثیر قرار دهد.
با این حال، برای تایید برخی از این ارتباط ها، به مطالعات قابل اعتماد بیشتری نیاز است.
مشخصات تغذیه ای روغن کبد ماهی
به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک قاشق چای خوری روغن کبد ماهی کاد با وزن ۴.۵ گرم حاوی موارد زیر است:
انرژی: ۴۱ کالری
ویتامین A: 4500 واحد بین المللی (IU)
ویتامین D: 450 IU
اسیدهای چرب اشباع: ۱.۰۱۷ گرم
اسید چرب تک غیراشباع: ۲.۱۰۲ گرم
اسید چرب اشباع نشده: ۱.۰۱۴ گرم
کلسترول: ۲۶ میلی گرم (میلی گرم)
خطرات بالقوه روغن کبد ماهی برای سلامتی
تحقیقات منتشر شده در American Journal of Cardiology هشدار می دهد که مصرف بالای ماهی به دلیل سموم محیطی موجود در ماهی مانند جیوه، بی فنیل های پلی کلره، دیوکسین ها و سایر آلاینده ها می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.
با این حال، نویسندگان خاطرنشان می کنند که پردازشی که در تهیه مکمل ها انجام می شود، خطر سموم محیطی و هایپرویتامینوز یا مصرف بیش از حد ویتامین ها را کاهش می دهد.
مصرف بیش از حد ویتامین D از منابع غذایی ممکن است منجر به بی اشتهایی، کاهش وزن، پلی اوری و ریتم نامنظم قلب شود. همچنین می تواند منجر به افزایش سطح کلسیم در خون و در نتیجه کلسیفیه شدن بافت ها و عروق خونی شود. ممکن است سنگ کلیه ایجاد شود.
حد بالایی قابل تحمل ویتامین D 4000 IU در روز برای بزرگسالان ۱۹ سال و بالاتر است.
آیا باید مکمل دریافت کنم؟
مکمل های روغن کبد ماهی ممکن است فواید سلامتی داشته باشند. آنها برای خرید آنلاین در دسترس هستند.
مهم است که اطمینان حاصل شود که روغن کبد ماهی و سایر مکملها از یک منبع معتبر تهیه میشوند و الزامات سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برآورده میکنند.
هرکسی که قصد مصرف مکمل ها را دارد باید قبل از شروع با پزشک صحبت کند. بیش از دوز توصیه شده بدون نظارت پزشکی مصرف نکنید.
دستورالعملهای رژیم غذایی ۲۰۱۵-۲۰۲۰ برای آمریکاییها توصیه میکند تا جایی که ممکن است نیازهای تغذیهای با منابع غذایی تامین شود.
حداکثر مصرف روزانه توصیه شده برای ویتامین D 4000 واحد بین المللی در روز است.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.