آنچه باید در مورد صدف بدانید. صدف ها بزرگ و مسطح هستند. مردم می توانند برخی از انواع این موجودات دریایی را، چه پخته یا نپخته، بخورند و بسیاری آنها را یک غذای لذیذ می دانند.
صدف به چندین نرم تن خوراکی، دریایی و دوکفه ای اطلاق می شود که به خانواده Ostreidae تعلق دارند. دو نوع رایج شامل صدف اقیانوس آرام و شرقی است. آنها نقش حیاتی در اکوسیستم بازی می کنند – کیفیت آب را با فیلتر کردن آلاینده ها از آب بهبود می بخشند و به ایجاد زیستگاه مناسب برای ماهی ها، بی مهرگان و سایر صدف ها کمک می کنند.
صدف دارای یک پوسته نامنظم است که شامل بدن داخلی است که به آن گوشت نیز می گویند. در حالی که بسیاری از مردم از خواص افزایش دهنده جنسی صدف گزارش شده آگاه هستند، همچنین بسیار مغذی هستند و می توانند برخی از فواید سلامتی را ارائه دهند.
در این مقاله فواید تغذیهای صدف، فواید سلامتی آنها و خطرات و نگرانیهای احتمالی در مورد خوردن آنها بحث میشود.
اطلاعات تغذیه ای
به گفته وزارت کشاورزی، ۱۰۰ گرم (صدف خام اقیانوس آرام حاوی مواد زیر است:
کالری: ۸۱ کیلو کالری
پروتئین: ۹.۴۵ گرم
چربی ها: ۲.۳۰ گرم
کربوهیدرات: ۴.۹۵ گرم
روی: ۱۶.۶ میلی گرم
مس: ۱.۵۸ میلی گرم یا ۱۷۶ درصد از ارزش روزانه یک فرد (DV)
ویتامین B12: 16 میکروگرم (۶۶۷٪ از DV)
آهن: ۵.۱۱ میلی گرم (۲۸٪ از DV)
منیزیم: ۲۲ میلی گرم (۵٪ از DV)
پتاسیم: ۱۶۸ میلی گرم (۴٪ از DV)
سلنیوم: ۷۷ میکروگرم (۱۴۰ درصد DV)
فواید سلامتی
صدف ها مغذی هستند و حاوی بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که می توانند فواید سلامتی داشته باشند. برخی از نمونه ها عبارتند از:
پروتئین: صدف ها منبع بالایی از پروتئین هستند و کالری نسبتا کمی دارند، به این معنی که می توانند به افراد کمک کنند احساس سیری کنند. تحقیقات نشان می دهد که رژیم های غذایی با پروتئین بالاتر می تواند به کاهش چاقی کمک کند. پروتئین در هر سلولی وجود دارد، در حالی که دریافت کافی برای حفظ سلامت عضلات، استخوان ها و بافت ها حیاتی است.
روی: از چندین عملکرد قابل اعتماد در بدن پشتیبانی می کند، مانند ایمنی، بهبود زخم، و رشد و نمو. این ماده همچنین در عملکرد جنسی نقش دارد، به همین دلیل است که بسیاری از افراد صدف را یک داروی غرایز جنسی می دانند.
ویتامین B12: یک ویتامین B که برای سلامت بافت عصبی، عملکرد مغز و تولید گلبول های قرمز خون است. وقتی سطح این ویتامین کم باشد، افراد ممکن است دچار آسیب عصبی و خستگی شوند.
نمونه های دیگر از فواید سلامتی
اسیدهای چرب امگا ۳: شواهد نشان می دهد که این اسیدهای چرب ممکن است در سلامت قلب، عملکرد مغز و رشد و تکامل نقش داشته باشند. همچنین دارای خواص ضد التهابی هستند و ممکن است به کاهش خطر بیماری های قلبی کمک کنند.
آهن: این ماده معدنی برای عملکرد مناسب هموگلوبین در خون حیاتی است. همچنین برای رشد، رشد عصبی و تولید برخی هورمون ها مهم است. تحقیقات بیشتر نشان میدهد که سطوح پایین آهن ممکن است به نارضایتی جنسی کمک کند، که باز هم نشاندهنده یک مزیت جنسی احتمالی است.
منیزیم: این ماده معدنی عملکردهای زیادی در بدن دارد، از جمله عملکرد ماهیچه ها و اعصاب ، تنظیم فشار خون و حمایت از سیستم ایمنی.
پتاسیم: یک ماکرومینرال ضروری است که از فرآیندهای کلیدی در بدن مانند عملکرد کلیه ها، قلب، ماهیچه ها و سیستم عصبی پشتیبانی می کند.
سلنیوم: یک ماده معدنی ضروری که نقش مهمی در عملکرد تیروئید و متابولیسم دارد. همچنین حاوی خواص آنتی اکسیدانی است که ممکن است به محافظت در برابر سرطان، بیماری قلبی و زوال شناختی کمک کند.
خطرات و نگرانی ها
در حالی که صدف ها می توانند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشند، ممکن است برخی نگرانی های بالقوه را نیز ایجاد کنند، مانند:
آلرژی به صدف: در حالی که حساسیت به سخت پوستان نسبت به نرم تنان شایع تر است، اما افراد همچنان می توانند واکنش های آلرژیک را پس از خوردن صدف تجربه کنند. علائم ممکن است در بین افراد متفاوت باشد و ممکن است شامل استفراغ، درد معده و تنگی نفس باشد.
آلاینده ها: صدف ها، به خصوص اگر خام باشند، می توانند حاوی آلاینده هایی مانند باکتری های مضر باشند. به عنوان مثال، ممکن است حاوی باکتری ویبریو باشد که ممکن است باعث اسهال، استفراغ و در برخی موارد بیماری شدید شود. پختن آنها با تکنیک های مناسب می تواند باکتری های مضر را از بین ببرد.
سمیت مواد معدنی: صدف ها سرشار از مواد معدنی مهم هستند. هرچند که احتمال مسمومیت با مکمل ها بیشتر است، طبق یک مطالعه قدیمی تر، خوردن بیش از حد صدف ممکن است اثرات منفی مشابهی بر سلامتی داشته باشد، اگر افراد بیش از حد روی و سلنیوم مصرف کنند.
طرز تهیه
مردم می توانند صدف ها را به روش های مختلفی مانند بخارپز کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، و پختن معمولی بپزند. هنگام سفارش در رستوران یا آشپزی در خانه، مهم است که اطمینان حاصل شود که شخص قبل از مصرف آنها را به طور کامل می پزد.
هرچند برخی از افراد ممکن است از خوردن صدف خام لذت ببرند، اما می تواند خطرناک باشد. خوردن صدف خام یا نیم پز می تواند افراد را در معرض خطر بیماری های ناشی از غذا قرار دهد. صدف های حاوی باکتری معمولاً ظاهر، بو یا طعم متفاوتی با سایر صدف های بی ضرر ندارند. بنابراین، پختن درست آنها تنها راه برای از بین بردن باکتری های مضر است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) دستورالعمل های زیر را برای پخت و پز ایمن صدف ارائه می دهد :
قبل از طبخ، صدف های با پوسته های باز را دور بریزید.
صدف ها را بجوشانید تا پوسته آن باز شود.
یا ۳ تا ۵ دقیقه دیگر به طبخ صدف ها ادامه دهید یا به بخارپز داغ اضافه کنید و ۴ تا ۹ دقیقه دیگر بپزید.
فقط صدف هایی را بخورید که در حین پخت باز می شوند و صدف هایی را که بعد از پخت کاملا باز نمی شوند را دور بریزید.
از طرف دیگر، برای صدفهای شلخته، مردم میتوانند روشهای پخت زیر را نیز در نظر بگیرند:
صدف ها را در روغن به مدت حداقل ۳ دقیقه در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰.۵ درجه سانتیگراد) سرخ کنید.
۳ اینچ از حرارت به مدت ۳ دقیقه کباب کنید
در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت (۲۳۲.۲ درجه سانتیگراد) به مدت ۱۰ دقیقه بپزید
نحوه گنجاندن در رژیم غذایی
افراد می توانند به طرق مختلف صدف را در رژیم غذایی خود بگنجانند. برخی از گزینه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آب تره، کرفس و صدف
صدف راکفلر
همراه با پانچتا
صدف کبابی با پنیر پارمزان
همراه با اسفناج
صدف با روکش فلفل قرمز با سالسا پیاز قرمز
خلاصه
صدف ها نرم تنان دوکفه ای هستند که بسیار مغذی هستند و ممکن است فوایدی برای سلامتی داشته باشند. منبع خوبی از پروتئین، حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ و سرشار از مواد معدنی مانند روی، سلنیوم و آهن هستند.
با این حال، صدف خام یا نیم پز می تواند حاوی باکتری های مضری باشد که می تواند افراد را به شدت بیمار کند. بنابراین، کارشناسان بهداشت، پخت صدف را به طور کامل قبل از مصرف توصیه می کنند.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.