اختصاصی فارمافوری: کلرلا در واقع یک جلبک تک سلولی و سبز در آب شیرین است. بیش از ۳۰ گونه متعدد کلرلا در جهان وجود دارد اما دو نوع وولگاریس . پیرنویدوسا بیش از انواع دیگر در تحقیقات مورد استفاده قرار می گیرند. کلرلا دیواره سلولی محکمی دارد و به همین دلیل بدن ما قادر به هضم آن نیست. بنابراین برای بهره مندی از خواص باید آن را به شکل مکمل مصرف کنید. اما کلرلا چه خواصی دارد؟
کلرلا به صورت کپسول، قرص و پودر در داروخانه ها و مراکز فروش آنلاین در دسترس است.
به جز مصرف به شکل مکمل از کلرلا به عنوان سوخت بیودیزل نیز استفاده می شود.
کلرلا چه خواصی دارد؟
خیلی مغذی است
مشخصات تغذیه ای چشمگیر کلرلا باعث شد که برخی آن را یک “غذای فوق العاده” بنامند. در حالی که محتوای دقیق مواد مغذی آن به شرایط رشد، گونه های مورد استفاده و نحوه پردازش مکمل ها بستگی دارد، واضح است که چندین ماده مغذی مفید را در خود جای میدهد.
خواص مغذی چشمگیر کلرلا باعث میشود که آن را یک غذای خارق العاده نام نهند. محتوای مغذی کلرلا به شرایط رشد، گونه ها و نحوه فرآوری مکمل ها بستگی دارد اما به هر حال کلرلا چندین ماده مغذی سودمند را در خود جای میدهد.
از جمله :
پروتئین : ۵۰ تا ۶۰ درصد کلرلا را پروتئین تشکیل می دهد. همچنین منبعی از پروتئین کامل است، یعنی حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری است.
ویتامین B12 : تعدادی از انواع کلرلا احتمالا حاوی ویتامین B12 هستند اما باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
آهن و ویتامین C : کلرلا منبع خوبی از آهن است. بین ۶ تا ۴۰ درصد از نیاز روزانه شما را تامین می کند، درصد آن بستگی به مکملی است که استفاده می کنید. کلرلا همچنین منبعی غنی برای ویتامین سی است که در جذب آهن مفید است.
دیگر آنتی اکسیدان ها : کلرلا که شامل سلول های سبز ریز است طیف وسیعی از آنتی اکسیدان ها را تامین می کند.
سایر ویتامین ها و مواد معدنی : کلرلا دارای مقدار کمی منیزیوم، روی، مس، پتاسیم، کلسیم، اسید فولیک و انواع ویتامین های ب است.
امگا ۳ : کلرلا همچون جلبک ها حاوی امگا ۳ است. سه گرم کلرلا می تواند ۱۰۰ میلی گرم امگا ۳ را تامین کند.
فیبر : کلرلا وقتی مقدارش زیاد باشد منبع خوبی از فیبر است. هرچند که بیشتر مکمل ها کمتر از ۱ گرم فیبر در هر دوز ارائه می دهند.
اتصال به فلزات سنگین؛ افزایش سم زدایی
این ماده به دلیل قدرتش در سم زدایی از بدن شهرت زیادی به دست آورده است. در حقیقت مطالعات بر روی حیوان ها نشان می دهد که کلرلا به حذف فلزات سنگین و دیگر ترکیبات مضر از بدن مفید بوده است.
فلزات سنگین به عناصری گفته می شود که دوز پایین آن ها برای بدن ضروری است، مثل آهن و مس. اما مقادیر بیشتر این دو فلز و دیگر فلزات سنگین مانند کادیوم یا سرب سمی هستند.
افراد در حالت عادی خیلی کم در بدن شان سطح خطرناکی از فلزات سنگین دارند اما از طریق آلودگی محیطی یا حضور در مشاغلی مانند استخراج می توانند در معرض مسمومیت توسط فلزات سنگین قرار گیرند.
جلبک ها شامل کلرلا توانسته است میزان مسمومیت کبد، کلیه و مغز حیوانات را کاهش دهند.
بهبود سیستم ایمنی
سیستم ایمنی بدن شما با مبارزه با عفونت ها به حفظ سلامتی شما کمک می کند
سیستم ایمنی سیستمی پیچیده است که از ساز و کارها و سلول های مختلفی تشکیل میشود و وقتی مهاجمی به داخل بدن وارد می شود، واکنش نشان میدهد.
مشخص شده است که کلرلا پاسخ ایمنی را در مطالعات حیوانی و انسانی افزایش می دهد، اگرچه شواهد تاکنون محدود است.
در مطالعات روی انسان ها و حیوان ها اثبات شد که کلرلا پاسخ سیستم ایمنی را بهبود می بخشد هرچند که شواهد در این خصوص محدود است.
طی مطالعه ای کوچک مردانی که به جای دارونما کلرلا مصرف کردند آنتی بادی بیشتری تولید کرده بودند. آنتی بادی به مبارزه با مهاجمان خارجی کمک می کند. بنابراین نتایج این مطالعه بسیار امیدبخش است.
در مطالعه ای دیگر که هشت هفته طول کشید بزرگسالانی که سالم بودند و کلرلا مصرف کردند شاخصه های افزایش ایمنی نشان دادند. با همه این ها نتایج متفاوت است، برخی از مطالعات تاثیر کمی نشان داده اند یا اصلا تاثیری نشان نداده اند.
کلسترول را بهبود می بخشد
نتایج مطالعات زیادی نشان میدهند که مکمل های کلرلا باعث کاهش کلسترول می شوند. به طور خاص نتایج چند مطالعه نشان داد مصرف روزانه ۵ تا ۱۰ گرم کلرلا باعث کاعش کلسترول تام و تری گلیسیرید در افراد مبتلا به فشارخون و یا کلسترول بالا میشود.
محتوای کلرلا در موارد زیر ممکن است به بهبود سطح چربی خون کمک کند:
در موارد زیر نیز کلرلا باعث بهبود سطح چربی خون می شود:
نیاسین : ویتامین بی مشهوری برای کاهش کلسترول
فیبر: عاملی برای کاهش کلسترول
کارونتوئیدها : به شکل طبیعی باعث کلسترول می شوند.
آنتی اکسیدان ها : از اکسیداسیون کلسترول ال دی ال جلوگیری می کند و باعث بهبود بیماری قلبی می شود.
کلرلا همچون یک آنتی اکسیدان رفتار می کند
کلرلا ترکیباتی در خود جای داده است که آنتی اکسیدان تلقی می شوند، از جمله کلروفیل، ویتامین سی، بتاکارونن، لیکوپن و لوتئین. این دسته از آنتی اکسیدان ها می توانند به مبارزه با بسیاری از بیماری های مزمن کمک کنند. ظاهرا تعدادی از این آنتی اکسیدان ها باعث می شوند تولید محصولات نهایی گلیکوزیشن پیشرفته کاهش پیدا کند، این محصول باعث بسیاری از عوارض دیابت است.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.