خواص مواد غذایی

برای سلامتی چشم چه غذاهایی بخوریم؟

برای سلامتی چشم

اختصاصی فارمافوری: مردم اغلب بر این باورند که ضعف بینایی نتیجه اجتناب ناپذیر پیری یا فشار چشم است. اما در حقیقت، سبک زندگی سالم می تواند به طور قابل توجهی خطر مشکلات سلامت چشم را کاهش دهد. در این مقاله به معرفی ده غذای برتر برای سلامتی چشم میپردازیم.

 

ده غذای برتر برای سلامتی چشم

نتایج مطالعه بیماری‌های چشم مرتبط با سن (AREDS) که در سال ۲۰۰۱ منتشر شد، نشان داد که برخی از مواد مغذی مانند روی، مس، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن ممکن است خطر کاهش سلامت چشم ناشی از افزایش سن را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. .

این مطالعه در سال ۲۰۱۳ برای آزمایش نسخه های مختلف فرمول اصلی به روز شد. تغییرات شامل اسیدهای چرب امگا ۳، زآگزانتین، لوتئین و بتا کاروتن بود. این مطالعه نشان داد که ترکیبات خاص ممکن است تاثیرات مثبتی داشته باشند.

مطالعات دیگر بر این باور هستند که اسیدهای چرب امگا ۳ ار جمله دی اچ ای ، مس، لوتئین و زآگزانتین برای سلامت چشم حیاتی هستند.

در این مقاله، به شواهد مربوط به ۱۰ غذای غنی از مواد مغذی برای تقویت سلامت چشم نگاه می کنیم. همچنین نکات دیگری را برای سلامت چشم و علائم هشدار دهنده سلامت چشم مورد بحث قرار می دهیم.

 

بهترین غذاها  برای سلامت چشم

سازمان هایی مانند انجمن بینایی سنجی آمریکا (AOA) و آکادمی چشم پزشکی آمریکا (AAO) مواد مغذی را برای سلامت چشم توصیه می کنند.

 

ماهی

یک سبک زندگی سالم می تواند به کاهش خطر مشکلات چشمی کمک کند.

بسیاری از ماهی ها منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

ماهی های روغنی در روده و بافت بدن خود دارای روغن هستند، بنابراین خوردن آنها سطوح بالاتری از روغن ماهی غنی از امگا ۳ را ارائه می دهد.

ماهی هایی که حاوی بالاترین سطوح امگا ۳ هستند عبارتند از:

تن

سالمون

قزل آلا

خال مخالی

ساردین

آنچوی

شاه ماهی

برخی از مطالعات نشان داده اند که روغن ماهی می تواند خشکی چشم را برطرف کند، از جمله خشکی چشم ناشی از صرف زمان زیاد با کامپیوتر.

شربت امگا ۳ مکس یوروویتال جهت حفظ سلامت و عملکرد طبیعی قلب، مغز و چشم و استخوان‌ها،همچنین تنظیم میزان تری گلیسیرید خون و… مورد استفاده قرار می‌گیرد.در فارمافوری بررسی کنید
آجیل و حبوبات

آجیل نیز سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و همچنین حاوی سطح بالایی از ویتامین E است که می تواند از چشم در برابر آسیب های ناشی از افزایش سن محافظت کند.

مغزها و حبوباتی که برای سلامت چشم مفید هستند عبارتند از:

گردو

آجیل برزیلی

کاشوبادام هندی

بادام زمینی

عدس

دانه ها

دانه ها مانند آجیل و حبوبات سرشار از امگا ۳ هستند و منبع غنی ویتامین E هستند. که عبارتند از:

دانه های چیا

دانه کتان

شاهدانه

کپسول ویتامین ای یوروویتال در فارمافوری بررسی کنید
مرکبات

درست مانند ویتامین E، ویتامین سی نیز یک آنتی اکسیدان است که برای مبارزه با آسیب های چشمی ناشی از افزایش سن توصیه می شود.

مرکبات غنی از ویتامین C عبارتند از:

لیمو

پرتقال ها

گریپ فروت

قرص اولترا ویتامین سی حاوی مقدار کافی ویتامین C در کنار سیتروس بیوفلاونوئیدهاست. سیتروس بیوفلاونوئید با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بسیار قوی خواص ویتامین C را نیز افزایش می دهد.در فارمافوری بررسی کنید

 

سبزیجات سبز برگ

سبزیجات دارای برگ سبز سرشار از لوتئین و زآگزانتین هستند و همچنین منبع خوبی از ویتامین C هستند. که عبارتند از:

اسفناج

کلم پیچ

قلاده ها

 

هویج

هویج سرشار از ویتامین A و بتا کاروتن است. بتا کاروتن به هویج رنگ نارنجی می دهد.

ویتامین A نقش اساسی در بینایی دارد و جزء پروتئینی به نام رودوپسین است که به شبکیه در جذب نور کمک می کند.

 

سیب زمینی

مانند هویج، سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن است. همچنین منبع خوبی از آنتی اکسیدان ویتامین E هستند.

 

گوشت گاو

گوشت گاو سرشار از روی است و روی در دراز مدت با سلامت چشم مرتبط است. روی می تواند در به تاخیر انداختن از دست دادن بینایی مرتبط با افزایش سن و دژنراسیون ماکولا کمک کند.

خود چشم حاوی سطوح بالایی از روی است، به ویژه در شبکیه، و بافت عروقی اطراف شبکیه.

گوشت هایی مانند سینه مرغ نیز حاوی روی هستند، اما در سطوح پایین تری نسبت به گوشت گاو.

 

تخم مرغ

تخم مرغ منبع عالی لوتئین و زآگزانتین است که می تواند خطر کاهش بینایی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد. همچنین منبع خوبی از ویتامین C و E و روی است.

 

آب

شاید تعجب آور نباشد که یک مایع ضروری برای زندگی برای سلامت چشم نیز حیاتی است.

نوشیدن آب زیاد می تواند از کم آبی بدن جلوگیری کند که ممکن است علائم خشکی چشم را کاهش دهد.

 

مصرف روزانه توصیه شده

 

توصیه های روزانه فعلی برای مواد مغذی چشم سالم، برای کاهش سرعت پیشرفت بیماری چشم عبارتند از:

پانصد میلی ویتامین C
چهارصد واحد بین المللی ویتامین E
ده میلی گرم لوتئین
دو میلی گرم زآگزانتین
هشتاد میلی گرم اکسید روی
دو میلی گرم اکسید مس

 

سایر نکات برای سلامت چشم

استفاده کنندگان از لنزهای تماسی باید دستورالعمل های پزشک خود را برای کاهش خطر عفونت دنبال کنند.

 

استراتژی های زیر می تواند به اطمینان از سلامت چشم کمک کند:

استفاده از عینک آفتابی در بیرون، زیرا قرار گرفتن در معرض بیش از حد خورشید می تواند باعث آب مروارید شود. طیف وسیعی از عینک های آفتابی برای خرید آنلاین موجود است.

ترک سیگار

معاینه منظم چشم، به خصوص اگر سابقه خانوادگی بیماری چشمی وجود داشته باشد.

استفاده از محافظ چشم هنگام کار با محرک های احتمالی چشم یا مواد شیمیایی خطرناک.

شستن دست ها قبل از استفاده از لنز.

هر ۲۰ دقیقه با نگاه کردن به چیزی در فاصله ۲۰ فوتی، به مدت ۲۰ ثانیه، از چشم در برابر فشار چشم ناشی از کامپیوتر محافظت می کند.

دیابت عامل اصلی نابینایی است. افراد مبتلا به دیابت باید به دقت سطح قند خون را کنترل کنند، داروها را دقیقاً مطابق با تجویز پزشک مصرف کنند و مصرف کربوهیدرات را مدیریت کنند و در عین حال بر خوردن غذاهای با شاخص گلیسمی کم (GI) تمرکز کنند.

درمان زودهنگام مشکلات سلامت چشم می تواند از بدتر شدن آنها جلوگیری کند. بنابراین افرادی که متوجه تغییراتی در بینایی خود می شوند باید یک معاینه جامع چشم را با اپتومتریست یا چشم پزشک برنامه ریزی کنند.

علائم هشدار دهنده برای سلامت چشم

علائم احتمالی که یک فرد ممکن است دچار مشکل بینایی شود عبارتند از:

تغییرات مکرر در وضوح بصری

دیدن تصاویر تحریف شده

دیدن شناورها یا فلاش ها در میدان دید

کاهش دید محیطی

 

خلاصه

مرکبات سرشار از ویتامین C هستند که ممکن است به کاهش خطر آسیب چشمی مرتبط با افزایش سن کمک کند.

داشتن یک رژیم غذایی متنوع که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی است برای اطمینان از دریافت مواد مغذی مناسب برای سلامت چشم برای اکثر افراد کافی است.

افرادی که نمی توانند این مواد مغذی را از رژیم غذایی خود دریافت کنند، باید از چشم پزشک در مورد مکمل های سلامت چشم سوال کنند.

افرادی که مشکلات بینایی دارند یا کسانی که رژیم غذایی بسیار محدودی دارند باید با یک ارائه دهنده سلامت چشم در مورد غذاهای مناسب برای خوردن صحبت کنند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *