خواص مواد غذایی

جگر گاو چه خواصی دارد؟

جگر گاو چه خواصی دارد؟

اختصاصی فارمافوری: جگر گاو چه خواصی دارد؟ جگر گاو یک ماده غذایی مغذی است که به طور طبیعی سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد مغذی و مواد معدنی است. جگر گاو با وجود فواید فراوان و این واقعیت که مردم به طور منظم محصولات گوشت گاو را مصرف می کنند، انتخاب محبوبی نیست.

جگر گاو گوشتی ارزان و در دسترس است که به دلیل سالم و مغذی بودن شناخته شده است.

با این حال، می تواند برخی از خطرات سلامتی را نیز به همراه داشته باشد. مردم همچنین ممکن است از طعم منحصر به فرد آن لذت نبرند، اما می توانند غذاهای خاصی را برای پنهان کردن طعم آن تهیه کنند.

در این مقاله اطلاعات تغذیه‌ای جگر گاو، فواید و خطرات آن برای سلامتی و برخی دستور العمل‌ها مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اطلاعات تغذیه ای

بر اساس منبع معتبر پایگاه داده مرکزی FoodData وزارت کشاورزی ایالات متحده، در هر ۱۰۰ گرم ، جگر گاو حاوی:

۱۳۳ کالری

۲۰.۳۵ گرم پروتئین

۴.۷۸ میلی گرم (میلی گرم) آهن

۱۶۸۱۴ واحد بین المللی ویتامین A

۱.۱ میلی گرم اسید اسکوربیک کل ویتامین C

۲۷۴ میلی گرم کلسترول

مقدار کمی جگر گاو می تواند بیشتر از مقدار روزانه برای بسیاری از مواد مغذی ضروری فراهم کند و معمولاً حاوی ویتامین های بیشتری نسبت به بسیاری از میوه ها و سبزیجات است.

همچنین سرشار از پروتئین با کیفیت بالا و کالری کم است.

جگر گاو چیست؟

جگر گاو عضوی از گاو است. برخی از افراد ممکن است آن را به عنوان کله پاچه یا انواع گوشت نیز یاد کنند.

این عبارات معمولاً به اندام‌های داخلی و احشاء حیواناتی اطلاق می‌شود که قصاب ممکن است پس از تهیه آن‌ها را دور بیندازد. کله پاچه همچنین می تواند شامل قلب، کلیه ها و زبان باشد.

مردم در برخی از فرهنگ ها ممکن است کله پاچه را نخورند، در حالی که برخی دیگر آن را به طور منظم مصرف می کنند و ممکن است آن را یک غذای لذیذ بدانند.

همانند کبد انسان، جگر گاو یک عضو ضروری برای گاو است و عملکردهای مهم متعددی را انجام می دهد. برخی از این عملکردهای حیاتی شامل متابولیسم منبع مطمئن، سم زدایی و ذخیره ویتامین ها و مواد معدنی است، به همین دلیل است که کبد دارای مواد مغذی بسیار متراکمی است.

در میان گوشت های اندام، جگر حیوانات به طور معمول دارای بالاترین محتوای پروتئین و بهترین مشخصات اسید آمینه است. آنها همچنین منابع عالی ویتامین A و ویتامین B هستند.

در واقع، به دلیل فواید تغذیه ای آن، برخی افراد ممکن است جگر گاو را به عنوان یک غذای فوق العاده معرفی کنند.

فواید خوردن جگر گاو برای سلامتی

جگر گاو دارای مواد مغذی متراکم است و فواید بی شماری برای سلامتی دارد. جگر حیوانی مانند جگر گاو علاوه بر مشخصات ویتامین خوبی که دارد، سرشار از مواد معدنی از جمله روی، آهن، فسفر، سلنیوم و مس است.

این مواد معدنی به دلایل  زیر برای بدن مفید هستند:

روی از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند. (یونی زینک بهترین منبع روی و سایر ویتامین ها )

آهن برای تولید مناسب هموگلوبین ضروری است.(کپسول ففول اینترافارم انگلستان برای پیشگیری و یا درمان کم خونی فقرآهن و یا کمبود فولیک اسید مورد استفاده قرار می‌گیرد)

فسفر به سلامت استخوان و دندان کمک می کند.

سلنیوم نقش مهمی در متابولیسم دارد.(قرص سلن پلاس یوروویتال حاوی سلنیوم)

مس برای تولید انرژی حیاتی است.

محصولات گوشتی همچنین منابع خوبی از پروتئین کامل هستند، زیرا حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند. جگر دارای بالاترین میزان پروتئین در بین تمام گوشت های اندام است.

بنابراین، داشتن یک رژیم غذایی متعادل که حاوی جگر گاو است، می‌تواند فواید سلامتی زیادی داشته باشد و به حمایت از سیستم ایمنی، سیستم عصبی، رشد، رشد و سلامت باروری کمک کند.

مقدار توصیه شده مصرف جگر بسته به سن و جنس فرد در محدوده ۱۰۰ تا ۲۵۰ گرم در هفته است.

خطرات

خطرات مرتبط با خوردن جگر گاو شامل مصرف بیش از حد ویتامین A، مصرف مس و جذب آنتی بیوتیک های موجود در کبد است.

ویتامین A

جگر گاو منبع خوبی از ویتامین A است. اگرچه ویتامین A برای سلامتی ضروری است، اما فرد می تواند بیش از حد آن را مصرف کند و خطر سمیت ویتامین A یا هیپرویتامینوز A را در پی داشته باشد.

سمیت ویتامین A می تواند منجر به موارد زیر شود:

آسیب کبدی  (محصول لیورکر محافظت کننده سلامت و عملکرد طبیعی کبد)

فشار روی مغز

مشکلات بینایی

تغییرات پوستی

درد استخوان ( مکمل اینفلامید ضدالتهاب مفاصل و حاوی آنتی اکسیدان)

 

فلز مس

جگر گاو نیز سرشار از مس است. باز هم، اگرچه برای سلامتی مهم است، مصرف بیش از حد مس می تواند منجر به سمیت مس شود.

مس بیش از حد می تواند اثرات شدید سلامتی داشته باشد، مانند:

از دست دادن گلبول های قرمز

نارسایی کلیه

نارسایی قلبی

بیماری کبد

ضربه مغزی

مرگ

آنتی بیوتیک ها

یک مقاله در سال ۲۰۱۷ اشاره می کند که جگر گاو گاهی اوقات ممکن است حاوی سطوح قابل تشخیص آنتی بیوتیک باشد که می تواند برای سلامت انسان خطرناک باشد. این امر می تواند به دلیل دریافت آنتی بیوتیک توسط حیوانات نزدیک به زمان کشتار آنها باشد.

بقایای آنتی بیوتیک موجود در غذا ممکن است منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شود و باعث شود:

واکنش های آلرژیک

آنافیلاکسی

سمیت

اختلال در رشد جنین

انواع خاصی از سرطان

نگرانی در مورد جگر گاو

بسیاری از مردم ممکن است به دلیل نگرانی های سلامتی از جمله کلسترول، سمیت و بار بیش از حد آهن از خوردن جگر گاو اجتناب کنند.

با این حال، مزایای سلامتی بالقوه مصرف جگر گاو معمولاً بیشتر از این نگرانی ها است.

کلسترول

با توجه به تولید طبیعی کلسترول کبد، جگر گاو حاوی تقریباً ۲۷۴ میلی گرم کلسترول در هر ۱۰۰ گرم است که آن را به یک غذای با کلسترول بالا تبدیل می کند. به همین دلیل، بسیاری از افراد ممکن است بخواهند از خوردن آن اجتناب کنند.

با این حال، شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد کلسترول رژیم غذایی می تواند باعث بیماری قلبی شود. برای بسیاری از افراد، کاهش مصرف چربی های اشباع شده به جای کلسترول مهم تر است.

وقتی فردی آن را در حد اعتدال می خورد، همچنان می تواند از جگر گاو لذت ببرد.

سم زدایی

برخی از افراد ممکن است بخواهند از خوردن جگر به دلیل نقشی که در یک ارگانیسم زنده ایفا می کند اجتناب کنند: سم زدایی.

اگرچه درست است که کبد نقش مهمی در فیلتر کردن سموم دارد، اما آنها را ذخیره نمی کند. در عوض، کبد بسیاری از مواد مغذی مهم را ذخیره می‌کند که در واقع می‌تواند به بدن در حذف سموم کمک کند.

با این حال، مردم باید سعی کنند جگر گاو را در حد اعتدال مصرف کنند، زیرا مصرف بیش از حد آن می تواند منجر به سمیت ویتامین A و مس شود.

چه کسانی باید از جگر گاو اجتناب کنند؟

برخی از افراد ممکن است بخواهند از مصرف جگر گاو خودداری کنند یا آن را به حداقل برسانند، زیرا ممکن است با سایر عوامل پزشکی یا مشکلاتی که دارند تداخل داشته باشد.

افراد باردار

جگر حاوی مقادیر زیادی ویتامین A است. اگرچه این ویتامین برای رشد جنین مهم است، اما دوزهای بالای ویتامین A می تواند اثرات نامطلوبی داشته باشد. این نگرانی در درجه اول برای افراد باردار در کشورهای توسعه یافته است که معمولاً ویتامین A بیشتری دریافت می کنند.

ویتامین A بیش از حد می تواند اثرات تراتوژن مانند ناهنجاری در سیستم عصبی و قلبی عروقی جنین و همچنین سقط خود به خودی داشته باشد.

بنابراین، برای افراد باردار توصیه می‌شود از مصرف غذاهای سرشار از ویتامین A مانند جگر گاو خودداری کنند.

افراد مبتلا به نقرس

بنیاد آرتریت پیشنهاد می کند که افراد مبتلا به نقرس از مصرف گوشت اعضای بدن، از جمله جگر، خودداری کنند.

این امر به این دلیل است که کبد سرشار از پورین است که به اسید اوریک تجزیه می شود. داشتن سطوح بالای اسید اوریک می تواند باعث بروز نقرس شود.

دستور پخت

مردم می توانند جگر گاو را به روش های مختلفی تهیه کنند. به عنوان مثال، افراد می توانند از آن مانند سایر برش های گوشت گاو استفاده کنند، اما طعم هایی داشته باشند که ممکن است به پنهان کردن طعم منحصر به فرد کبد کمک کنند.

جگر و پیاز

جگر ورقه شده را در سرکه شراب قرمز و ۲ قاشق چایخوری عسل به مدت حدود ۱ ساعت مرینت کنید.

یک یا دو پیاز را خلال کرده و تفت دهید تا قهوه ای شود.

پیازها را بردارید و با مقداری از مخلوط سرکه و عسل در جگر بریزید.

سریع سرخ کنید، مرتباً بچرخانید و مطمئن شوید که جگر گاو دیگر خام نیست.

جگر و پیاز را با سس سرکه شراب قرمز سرو کنید.

جگر ترشی شده

برش های جگر را یک شب در یخچال در آب لیمو یا آب همراه با سرکه، سیر و یک برگ بو، مرینت کنید.

پس از مرینیت کردن، آن را خشک کنید و در روغن زیتون، گوشت خوک یا کره سرخ کنید تا خوب پخته شود.

همانطور که هست بخورید یا به غذا اضافه کنید.

جگر چرخ کرده

پیازهای خرد شده را در کره یا روغن نارگیل تفت دهید، سپس جگر را درون آن بریزید و به قطعات خرد کنید.

چند دقیقه بپزید تا جگر گاو دیگر خام نباشد.

پیازها و جگر را در غذاساز فرآوری کنید تا فقط خرد شوند.

از آن به عنوان جایگزینی برای گوشت چرخ کرده استفاده کنید، مثلاً در پتی برگر یا سس اسپاگتی.

مکمل های کبد گاو

اگر فردی مایل به مصرف مستقیم جگر گاو نیست اما مایل است آن را در رژیم غذایی خود بگنجاند، می تواند مکمل های جگر گاو را مصرف کند.

اینها معمولاً به شکل کپسول در دسترس هستند و ممکن است راهی مناسب برای افراد فراهم کنند تا جگر گاو را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

خلاصه

جگر گاو یک غذای مغذی متراکم است که همچنین دارای پروتئین بالا و کالری کم است. در نتیجه، ممکن است تعدادی از مزایای سلامتی بالقوه مانند حمایت از سیستم ایمنی و عصبی را ارائه دهد.

با این حال، به دلیل غنی بودن از ویتامین های خاص، افراد در صورت مصرف بیش از حد آن ممکن است دچار مسمومیت شوند. همچنین ممکن است برای افراد باردار یا مبتلایان به نقرس مناسب نباشد.

بنابراین، اگر مردم تصمیم به خوردن جگر گاو دارند، توصیه می شود که آن را در حد اعتدال مصرف کنند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *