خواص مواد غذایی

مزایای مخمر تغذیه ای چیست؟

مزایای مخمر تغذیه ای چیست؟

مزایای مخمر تغذیه ای چیست؟ مخمر برای هزاران سال نقش مهمی در رژیم غذایی انسان ایفا کرده است. این قارچ یک عنصر حیاتی در نان، آبجو و طیف وسیعی از مواد غذایی دیگر است. در سال های اخیر بسیاری از افراد شروع به مصرف نوع خاصی از مخمر به نام مخمر تغذیه کرده اند.

با توجه به محتوای غذایی، مخمر در این شکل ممکن است انرژی فرد را افزایش دهد، از سیستم ایمنی بدن او حمایت کند و مزایای سلامتی بیشتری را ارائه دهد.

در این مقاله با فواید مخمر تغذیه ای و نحوه گنجاندن آن در رژیم غذایی سالم آشنا شوید.

مخمر تغذیه ای چیست؟

این مخمر بدون لبنیات است و می تواند مکمل مفیدی برای افراد مبتلا به آلرژی غذایی باشد.

مخمر تغذیه ای از گونه ای از مخمرها به نام ساکارومایسس سرویزیه می آید. شکل دیگری از این گونه مخمر وجود دارد که به آن مخمر آبجو می گویند. اگرچه مردم گاهی اوقات از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده می کنند، اما توجه به این نکته ضروری است که مخمر تغذیه ای مشابه مخمر آبجو نیست.

تولیدکنندگان می‌توانند مخمر تغذیه‌ای را از منابع مختلفی از جمله ملاس سیاه، آب پنیر و چغندر قند پرورش دهند.

مخمر تغذیه ای شبیه مخمری است که مردم در پخت از آن استفاده می کنند، اما تحت فرآیند گرمایش و خشک کردن قرار می گیرد که باعث غیرفعال شدن آن می شود.

مخمر تغذیه ای بدون لبنیات و معمولاً بدون گلوتن است. در نتیجه، می تواند مکمل مفیدی برای افراد مبتلا به آلرژی یا حساسیت غذایی و همچنین کسانی که رژیم های غذایی محدود دارند باشد. همچنین چربی کمی دارد و قند یا سویا ندارد.

فواید

مخمر تغذیه ای منبع عالی ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین با کیفیت بالا است. به طور معمول، یک چهارم فنجان مخمر مغذی حاوی موارد زیر  است:

۶۰ کالری

۸ گرم پروتئین

۳ گرم فیبر

۱۱.۸۵ میلی گرم تیامین یا ویتامین B-1

۹.۷۰  میلی گرم ریبوفلاوین یا ویتامین B-2

۵.۹۰  میلی گرم ویتامین B-6

۱۷.۶۰  میکروگرم (mcg) ویتامین B-12

همچنین حاوی ویتامین B-3، پتاسیم، کلسیم و آهن است.

مزایایی که مخمر تغذیه ای ممکن است به مردم ارائه دهد عبارتند از:
افزایش انرژی

در حالی که برخی از تولیدکنندگان مخمرهای غذایی را با ویتامین B-12 غنی می کنند، همه آنها این کار را نمی کنند، بنابراین بهتر است برچسب آن را بررسی کنید. ویتامین B-12 ممکن است به افزایش انرژی کمک کند، زیرا کمبود این ویتامین می تواند منجر به ضعف و خستگی شود.

مخمر تغذیه ای می تواند به ویژه برای گیاهخواران و وگان ها مفید باشد اگر ویتامین B-12 را اضافه کرده باشد، زیرا این ویتامین بیشتر در محصولات حیوانی وجود دارد.

بزرگسالان به حدود ۲.۴ میکروگرم ویتامین B-12 در روز نیاز دارند. فقط یک چهارم فنجان مخمر مغذی بیش از هفت برابر این مقدار را تامین می کند.

حمایت از سیستم ایمنی

منبع معتبر تحقیقات نشان داده است که S. cerevisiae، سویه مخمر موجود در مخمر تغذیه ای، می تواند از سیستم ایمنی حمایت کرده و التهاب ناشی از عفونت باکتریایی را کاهش دهد. همچنین ممکن است برای درمان اسهال مفید باشد.

ارتقاء سلامت پوست، مو و ناخن

برخی تحقیقات نشان می دهد که مخمر تغذیه ای می تواند با ناخن های شکننده و ریزش مو مقابله کند. همچنین ممکن است به کاهش آکنه و بهبود سایر مشکلات رایج پوستی، به ویژه در دوران نوجوانی کمک کند.

بهبود حساسیت به گلوکز

در حالی که برخی از مردم بر این باورند که مخمر تغذیه ای حساسیت گلوکز را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود می بخشد، مطالعات هنوز این را ثابت نکرده اند.

با این حال، برخی تحقیقات روی مخمر غنی شده با کروم، که معمولاً مخمر آبجو است، نشان داد که این نوع مخمر می تواند سطح گلوکز خون و کلسترول ناشتا را در مدل حیوانی کاهش دهد.

حمایت از بارداری سالم

مخمرهای تغذیه ای نیز می توانند از بارداری سالم حمایت کنند. گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده توصیه می کند که همه زنانی که قصد بارداری دارند ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز برای جلوگیری از ناهنجاری های مادرزادی و حمایت از رشد جنین مصرف کنند.

تولید کنندگان اغلب مخمرهای غذایی را با اسید فولیک غنی می کنند که می تواند آن را به یک مکمل مفید برای زنان باردار تبدیل کند.

برخی از مارک های مخمر تغذیه ای ممکن است بیش از یک وعده استاندارد اسید فولیک داشته باشند، بنابراین افراد باید قبل از استفاده از آن به عنوان مکمل با پزشک مشورت کنند.

نحوه استفاده

فرد می تواند یک جایگزین گیاهی برای سس پنیر با مخمر مغذی درست کند.

مخمر تغذیه ای یا به شکل پولک یا پودر می باشد. طعمی تند، آجیلی یا پنیری دارد.

مردم می توانند آن را به عنوان یک چاشنی خوش طعم به انواع غذاها از جمله پاستا، سبزیجات و سالاد اضافه کنند.

برخی از راه های استفاده از مخمر تغذیه عبارتند از:

آن را به جای کره یا نمک روی ذرت بو داده بپاشید

آن را به جای پنیر پارمزان با ریزوتو مخلوط کنید

درست کردن یک جایگزین وگان برای سس پنیر، مانند آنچه در این دستور وجود دارد

به عنوان یک ماده در یک ماکارونی و پنیر وگان مانند این غذا

برای افزودن مواد مغذی، آن را در سوپ های خامه ای هم بزنید

آن را به تخم مرغ های همزده یا یک مخلوط توفو اضافه کنید

مخلوط کردن آن به چاشنی آجیل

مخمر تغذیه ای برای خرید در برخی از خواربار فروشی ها و فروشگاه های مواد غذایی بهداشتی و همچنین به صورت آنلاین موجود است.

آیا خطری وجود دارد؟

با وجود تمام مزایایی که مخمر تغذیه ای ممکن است ارائه دهد، این مکمل برای همه مناسب نیست. محققان توصیه کرده اند که افراد مبتلا به بیماری التهابی روده (IBD)، گلوکوم و فشار خون بالا از مصرف مخمرهای تغذیه ای خودداری کنند زیرا می تواند علائم آنها را بدتر کند.

افرادی که به مخمر حساسیت دارند یا آلرژی دارند نیز باید مراقب باشند که از قرار گرفتن در معرض مخمرهای تغذیه ای خودداری کنند.

علاوه بر این، برخی از محققان می گویند که افرادی که در معرض خطر بالاتر ابتلا به نقرس هستند ممکن است بخواهند از مخمرهای تغذیه ای اجتناب کنند.

خلاصه

مخمر مغذی گاهی اوقات یک سوپر غذا نامیده می شود زیرا حتی مقدار کمی از این غذای پر پروتئین، کم چرب و مغذی، مجموعه ای از ویتامین ها و مواد معدنی را فراهم می کند.

تحقیقات بیشتری برای تایید مزایای مخمر تغذیه ای ضروری است. با این حال، به نظر می رسد که ممکن است به افزایش انرژی و حفظ سطح ویتامین B-12 و همچنین حمایت از سیستم ایمنی، سلامت پوست و بارداری کمک کند. همه مخمرهای تغذیه ای با ویتامین B-12 غنی نشده اند، بنابراین مهم است که برچسب را برای مواد تشکیل دهنده بررسی کنید.

بسیاری از افراد نیز طعم این غذای مقوی را بسیار دوست دارند. مخمر تغذیه ای همه کاره است و افراد می توانند آن را به انواع غذاهای سالم اضافه کنند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *