بیماری ها

بهترین غذاها برای رقیق شدن خون / غذاها، نوشیدنی ها و مکمل های رقیق کننده خون

بهترین غذاها برای رقیق شدن خون

اختصاصی فارمافوری: بهترین غذاها برای رقیق شدن خون را بشناسیم. رقیق‌کننده‌های طبیعی خون، موادی هستند که توانایی خون برای تشکیل لخته را کاهش می‌دهند. لخته شدن خون یک فرآیند ضروری است، اما گاهی اوقات خون می تواند بیش از حد لخته شود و منجر به عوارضی شود که می تواند بالقوه خطرناک باشد.

افرادی که شرایط پزشکی خاصی دارند، مانند نقص مادرزادی قلب، ممکن است برای کاهش خطر حمله قلبی یا سکته به داروهای رقیق کننده خون نیاز داشته باشند.

قبل از امتحان کردن این داروهای طبیعی ضروری است که با پزشک صحبت کنید، زیرا ممکن است به خوبی داروی شیمیایی عمل نکنند و ممکن است با برخی از داروهای تجویزی تداخل داشته باشند.

برخی از غذاها و سایر موادی که ممکن است به عنوان رقیق کننده طبیعی خون عمل کرده و به کاهش خطر لخته شدن خون کمک کنند، در زیر آمده است:

زردچوبه

مردم از دیرباز از ادویه طلایی معروف به زردچوبه برای مصارف آشپزی و دارویی استفاده می کردند. ماده فعال زردچوبه کورکومین است که دارای خواص ضد التهابی و رقیق کننده خون یا ضد انعقاد است.

نتایج مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد نشان می دهد که مصرف روزانه ادویه زردچوبه ممکن است به افراد کمک کند تا وضعیت ضد انعقادی خون خود را حفظ کنند.

مردم می توانند زردچوبه را به کاری و سوپ اضافه کنند یا آن را با آب داغ مخلوط کنند تا یک چای آرام بخش درست کنند.

زنجبیل

زنجبیل یکی دیگر از ادویه های ضد التهابی است که ممکن است لخته شدن خون را متوقف کند. حاوی اسید طبیعی به نام سالیسیلات است. آسپرین (اسید استیل سالیسیلیک) یک مشتق مصنوعی از سالیسیلات و یک رقیق کننده قوی خون است.

برای دریافت اثرات ضد انعقادی سالیسیلات های طبیعی، افراد ممکن است بخواهند به طور منظم از زنجبیل تازه یا خشک شده استفاده کنند.

با این حال، بعید است که سالیسیلات های طبیعی به اندازه داروهای رقیق کننده خون موثر باشند.

همچنین نتایج یک تجزیه و تحلیل  در سال ۲۰۱۵ بر روی ۱۰ مطالعه معتبر نشان می دهد که اثرات زنجبیل بر لخته شدن خون نامشخص است. این نتایج نشان می دهد که به تحقیقات بیشتری برای درک کامل خواص بالقوه رقیق کننده خون زنجبیل مورد نیاز است.

فلفل کاین

فلفل کاین نیز سرشار از سالیسیلات است و می تواند به عنوان عوامل رقیق کننده خون قوی عمل کند.

این فلفل بسیار تند است. و بسیاری از مردم فقط می توانند آن را در مقادیر کم تحمل کنند.

کپسول های حاوی فلفل کاین در داروخانه ها و به صورت آنلاین موجود است. از دیگر فواید این ادویه می توان به کاهش فشار خون، افزایش گردش خون و کاهش احساس درد اشاره کرد.

ویتامین  ای

ویتامین E به روش های مختلف احتمال لخته شدن خون را کاهش می دهد. این اثرات به مقدار ویتامین E که فرد مصرف می کند بستگی دارد. دفتر مکمل‌های غذایی مؤسسه ملی بهداشت پیشنهاد می‌کند افرادی که داروهای رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنند باید از مصرف دوزهای زیاد ویتامین E اجتناب کنند.

مشخص نیست که چه میزان ویتامین E خون برای رقیق کردن خون لازم است، اگرچه این احتمال وجود دارد که افراد نیاز به مصرف بیش از ۴۰۰ واحد بین المللی منبع معتبر (IU) در روز داشته باشند. مصرف دوزهای بالای مکمل های ویتامین E، به عنوان مثال، بیش از ۱۵۰۰ IU در روز، به صورت طولانی مدت، ممکن است اثرات منفی داشته باشد.

ممکن است دریافت ویتامین E از غذاها به جای مکمل ها بی خطرتر باشد. غذاهای حاوی ویتامین E عبارتند از:

بادام ها
روغن گلرنگ
روغن آفتابگردان
دانه های آفتابگردان
روغن جوانه گندم
غلات کامل

 

سیر

سیر علاوه بر دادن طعم مطلوب به غذا دارای خواص آنتی بیوتیکی و ضد میکروبی طبیعی است.

برخی از تحقیقات معتبر گزارش می دهند که پودر سیر بی بو فعالیت ضد ترومبوتیک بروز می دهد. یک عامل ضد ترومبوتیک ماده ای است که تشکیل لخته خون را کاهش می دهد.

بررسی دیگری بر روی چندین مطالعه روی سیر نشان می دهد که سیر احتمالا خون را رقیق کند، اگرچه اثرات آن کوچک و کوتاه مدت است.

با این وجود آکادمی پزشکان خانواده آمریکا توصیه می‌کند که مصرف دوزهای بالای سیر به دلیل خواص ضد ترومبوتیک ۷ تا ۱۰ روز قبل از عمل جراحی برنامه‌ریزی‌شده متوقف شود.

 

دارچین کاسیا

دارچین حاوی کومارین است که یک عامل قوی رقیق کننده خون است. وارفارین، رایج ترین داروی رقیق کننده خون است که از کومارین مشتق می شود.

دارچین کاسیا چینی حاوی محتوای کومارین بسیار بالاتری نسبت به دارچین سیلان است. با این حال، مصرف دارچین غنی از کومارین به صورت طولانی مدت می تواند باعث آسیب کبدی شود.

ممکن است بهتر باشد علاوه بر استفاده از سایر رقیق‌کننده‌های خون طبیعی، از مقادیر کمی دارچین در رژیم غذایی استفاده کنید.

 

جینکو بیلوبا

پزشکان طب سنتی چینی هزاران سال است که از برگ درخت جینکو بیلوبا استفاده می کنند. جینکو همچنین یک مکمل گیاهی بسیار محبوب در ایالات متحده و اروپا است. مردم آن را برای اختلالات خونی، مشکلات حافظه و انرژی کم مصرف می کنند.

بر اساس برخی منابع، جینکو خون را رقیق می کند و اثرات فیبرینولیتیک دارد. این بدان معنی است که ممکن است لخته های خون را حل کند. نتایج یک مطالعه حکایت از آن دارد که عصاره جینکو دارای اثرات مشابه با استرپتوکیناز است، دارویی که برای درمان لخته های خون استفاده می شود.

با این حال، این تحقیق در آزمایشگاه انجام شد و نه روی افراد یا حیوانات. تحقیقات بیشتر لازم است تا ببینیم که آیا جینکو اثرات مشابهی در بدن انسان دارد یا خیر.

 

عصاره هسته انگور

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد عصاره هسته انگور ممکن است برای چندین بیماری قلبی و خونی فواید بالقوه داشته باشد.

عصاره هسته انگور حاوی آنتی اکسیدان هایی است که ممکن است از رگ های خونی محافظت کرده و از فشار خون بالا جلوگیری کند.

عصاره هسته انگور همچنین ممکن است به عنوان یک رقیق کننده طبیعی خون عمل کند. به دلیل این اثرات، مرکز ملی سلامت مکمل و یکپارچه پیشنهاد می کند که افراد مبتلا به اختلالات خونی، کسانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند و افرادی که در شرف انجام عمل هستند، نباید از عصاره هسته انگور استفاده کنند.

 

دونگ کوآی

دونگ کوای که به نام جینسنگ زنانه نیز شناخته می شود، یکی دیگر از گیاهان سنتی چینی است که ممکن است لخته شدن خون را کاهش دهد.

مطالعات بر روی حیوانات گزارش می‌دهند که دونگ کوآی به طور قابل توجهی مدت زمان لخته شدن خون (زمان پروترومبین) را افزایش می‌دهد.

این اثر ممکن است ناشی از محتوای کومارین دانگ کوای باشد، همان ماده ای که دارچین را به یک ضد انعقاد قوی تبدیل می کند.

دونگ کوای به صورت خوراکی مصرف می شود و می توان آن را به عنوان بخشی از چای یا سوپ گیاهی مصرف کرد.

 

بروملین

بروملین آنزیمی است که از آناناس استخراج می کنند. ممکن است یک درمان موثر برای بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا باشد.

تحقیقات نشان می دهد که بروملین می تواند خون را رقیق کند، لخته های خون را تجزیه کند و تشکیل لخته را کاهش دهد. این آنزیم همچنین دارای خواص ضد التهابی است.

بروملین به شکل مکمل در فروشگاه ها و داروخانه ها موجود است.

 

جمع بندی

بسیاری از مواد طبیعی ممکن است لخته شدن را تا حدی کاهش دهند. اما بعید است داروهای طبیعی به اندازه داروهای رقیق کننده خون موثر باشند و افرادی که در معرض خطر لخته شدن خون هستند نباید از آنها به جای داروهای تجویزی استفاده کنند.

مقامات دولتی به اندازه غذا و دارو بر گیاهان و مکمل ها نظارت نمی کنند. مردم باید قبل از خرید، برندهای مختلف را به دقت بررسی کنند تا از کیفیت و خلوص آن ها مطمئن شوند.

افرادی که از داروهای رقیق کننده خون با نسخه استفاده می کنند نباید بدون مشورت با پزشک خود از داروهای طبیعی استفاده کنند.

برخی از مواد و غذاها ممکن است خون را بیش از حد رقیق کنند، به خصوص زمانی که همراه با دارو مصرف شوند. این امر می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

در حالی که افراد معمولاً می توانند غذاهایی با خواص رقیق کنندگی خون را با خیال راحت در مقادیر معقول مصرف کنند، قبل از امتحان داروهای گیاهی مانند دونگ کوای و عصاره هسته انگور ضروری است که با پزشک صحبت کنند.

برخی از رقیق کننده های خون طبیعی ذکر شده در این مقاله برای خرید آنلاین در دسترس هستند.

این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف تهیه شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *