اختصاصی فارمافوری: علف گندم ضخیم و خشک و شبیه یونجه یا کاه است. اما به رنگ سبز روشن است. علف گندم چه خواصی برای ما دارد؟
کشاورزان عمدتاً علف گندم را برای مصرف حیوانات پرورش می دهند، اما در سال های اخیر به عنوان یک مکمل و یک ابر غذا محبوب شده است.
علف گندم از خانواده Triticum aestivum می آید. کشاورزان آن را در اوایل رشد و قبل از رسیدن به اندازه کامل برداشت می کنند. معمولاً ۷ تا ۱۰ روز پس از جوانه زدن.
برخی از مردم علف گندم را خون سبز می نامند زیرا حاوی مقادیر بالایی از کلروفیل که به سبزه گندم رنگ سبز غیرمعمولی می دهد.
سبزه گندم حاوی کالری کمی است اما سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و آنزیم ها است. نتایج یک مطالعه نشان داد که ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد.
همچنین نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که پروتئین ها و عوامل آنتی اکسیدانی موجود در علف گندم ممکن است در این موارد کمک کنند:
پیشگیری از بیماری ها
کاهش استرس اکسیداتیو
افزایش متابولیسم و ذخیره انرژیمردم می توانند سبزه گندم را به صورت تازه یا به دیگر اشکال مانند آب میوه تازه یا منجمد، قرص و پودر مصرف کنند.
علف گندم چه فوایدی دارد؟
علف گندم فواید مختلفی دارد.
آنتی اکسیدان و ضد التهاب
علف گندم خواص ضد التهاب دارد.
علف گندم مانند بسیاری از محصولات گیاهی، حاوی موادی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند. این آنتی اکسیدان ها ممکن است خواص سلامتی مشابه با بسیاری از غذاهای گیاهی دیگر را ارائه دهند.
همانطور که بدن فرآیندهای طبیعی را انجام می دهد، محصولات جانبی سمی تولید می کند. اگر سموم در بدن باقی بمانند، استرس اکسیداتیو می تواند ایجاد شود. سطوح بالای استرس اکسیداتیو می تواند منجر به مشکلات مختلف از جمله سرطان شود. آنتی اکسیدان ها به بدن کمک می کنند تا این سموم را دفع کند.
آنتی اکسیدان ها به مبارزه با التهاب مزمن کمک می کنند، التهاب زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به یک ماده ناخواسته واکنش نشان می دهد. هنگامی که بدن به اشتباه به چیزی که تهدید نیست واکنش نشان می دهد، ممکن است برخی از مشکلات برای سلامتی ایجاد شود. آرتریت روماتوئید، دیابت نوع ۱ و پسوریازیس همگی نمونه هایی از بیماری های خود ایمنی هستند.
هرتز کپسول پلاس یوروویتال تحت امتیاز و لیسانس شرکت یوروویتال آلمان و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و به حفظ سلول های بدن در برابر استرس و عوامل اکسیداتیو کمک میکند,در فارمافوری کیلیک کنید
پیشگیری و درمان سرطان
برخی از دانشمندان می گویند که علف گندم ساختاری مشابه هموگلوبین دارد. هموگلوبین پروتئینی است که اکسیژن را در سراسر بدن حمل می کند. به همین دلیل، آنها استدلال می کنند که سبزه گندم می تواند اکسیژن رسانی به خون را افزایش دهد.
علف گندم حاوی آنزیم هایی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می توانند از آسیب اکسیداتیو به دی ان ای جلوگیری کنند.
در سال ۲۰۱۵ نویسندگان یک مطالعه بر روی موش ها به این نتیجه رسیدند که علف گندم ممکن است به دفاع از بدن در برابر سرطان خون کمک کند، به خصوص در افرادی که به دلیل قرار گرفتن در معرض بنزن در معرض خطر هستند. محققان بر این باورند که فلاونوئیدها و ترکیبات پلی فنلی موجود در محتوای متانول گیاه ممکن است به جلوگیری از ایجاد سرطان خون در سلولهای مغز استخوان کمک کند.
بر اساس یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۵، علف گندم ممکن است اثرات شیمی درمانی را نیز بهبود بخشد. محققان شواهدی را یافتند که نشان میدهد علف گندم در کنار شیمیدرمانی، ممکن است مزایای زیر را داشته باشد:
افزایش اثربخشی درمان
کاهش اثرات نامطلوب شیمی درمانی
مبارزه با عفونت ها
برخی تحقیقات در سال ۲۰۱۵ نشان داد که سبزه گندم می تواند رشد برخی عفونت ها را از بین ببرد یا کُند کند. این امر به ویژه می تواند در درمان عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک یا افرادی که به آنتی بیوتیک های خاص حساسیت دارند مفید باشد.
محققان اخیرا نتایج آزمایش انجام شده در لوله آزمایشگاهی را منتشر کردند. یافته ها نشان داد که سبزه گندم دارای خواص ضد میکروبی است که می تواند با موارد زیر مقابله کند:
انواع خاصی از عفونت های استرپتوکوکی (استرپتوکوک).
برخی از اشکال باکتری لاکتوباسیلوس
باکتری لاکتوباسیلوس در بسیاری از عفونت ها از جمله عفونت های دندانی نقش دارد.
درمان ناراحتی های گوارشی
پزشکان طب سنتی مدتهاست که از علف گندم برای کاهش درد معده و مدیریت مشکلات جزئی گوارشی مانند اسهال یا مشکلات گوارشی استفاده میکنند.
سبزه گندم دارای فیبر بالایی است و فیبر به حفظ سلامت روده کمک می کند.
نویسندگان یک بررسی تحقیقاتی در سال ۲۰۱۴ نشان دادند که علف گندم ممکن است به درمان کولیت اولسراتیو، یک بیماری التهابی که روده بزرگ را تحت تاثیر قرار می دهد، کمک کند. در جریان یک مطالعه کوچک روی ۲۳ شرکتکننده، برخی افراد به مدت یک ماه روزانه ۱۰۰ میلیلیتر (میلیلیتر) آب علف گندم مصرف کردند در حالی که برخی دیگر دارونما مصرف کردند.
کسانی که آب علف گندم مصرف کردند در مقایسه با کسانی که دارونما مصرف کردند، موارد زیر را تجربه کردند:
فعالیت کمتر بیماری
کاهش خونریزی مقعدی
پیشگیری و درمان دیابت نوع ۲
مردم از علف گندم به عنوان یک داروی سنتی برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده می کنند و برخی از دانشمندان شواهدی یافته اند که نشان می دهد ممکن است واقعا کمک کننده باشد.
برای مثال، نتایج مطالعهای روی موشها در سال ۲۰۱۶ نشان داد که سبزه گندم سطح انسولین را افزایش میدهد و به کاهش گلوکز خون کمک میکند.
کارشناسان معتقدند که التهاب در دیابت نقش دارد. علف گندم همچنین ضمن مبارزه با التهاب، ممکن است به افراد در مدیریت دیابت و برخی از عوارض آن کمک کند.
چاقی
چاقی یک عامل خطر عمده برای دیابت است و همراه با فشار خون بالا، کلسترول بالا و سایر مشکلات سلامتی، شرایطی را ایجاد می کنند که پزشکان آن را سندرم متابولیک می نامند. سندرم متابولیک معمولاً با چاقی شروع می شود. دانشمندان معتقدند که التهاب نقش کلیدی دارد.
نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۱۴ بر روی موش ها منتشر شد، نشان داد که سبزه گندم ممکن است به درمان چاقی کمک کند. موش هایی که عصاره سبزه گندم مصرف کردند وزن کمتری داشتند و عوارض کمتری مرتبط با چاقی نسبت به آنهایی که مصرف نکردند داشتند.
مزایای دیگر
مصرف علف گندم ممکن است هضم را بهبود بخشد، سیستم ایمنی بدن را متعادل کند و فشار خون را کاهش دهد.
علف گندم همچنین ممکن است برای افرادی با عارضه های زیر مفید باشد:
روماتیسم مفصلی
بیماری قلبی
اختلالات خونی ، مانند تالاسمی
مصارف طب سنتی علف گندم عبارتند از:
بهبود هضم
کاهش فشار خون
حذف فلزات سنگین از جریان خون
متعادل کردن سیستم ایمنی
تسکین نقرس
در حالی که شواهد بسیاری این خواض را تایید می کنند، اما اکثر محققان اضافه می کنند که قبل از اینکه بتوانند علف گندم را به عنوان یک درمان موثر توصیه کنند، به مطالعات بزرگتری نیاز است.
ارزش غذایی
به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، یک قاشق غذاخوری ۸ گرمی پودر علف گندم ارگانیک حاوی مقادیر زیر است:
انرژی: ۲۵ کالری
پروتئین: ۱ گرم
کربوهیدرات ها: ۶ گرم یا ۲ درصد از نیاز روزانه یک بزرگسال یا ارزش روزانه (DV)
فیبر: ۴ گرم یا ۱۴ درصد DV
کلسیم: ۲۴ میلی گرم
آهن: ۱ میلی گرم یا ۶ درصد DV
ویتامین ک: ۸۶ میکروگرم یا ۷۰ درصد DV
نتایج مطالعه ای در سال ۲۰۱۸ توضیح می دهد که سبزه گندم منبع خوبی از پروتئین ها، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است.
به گفته نویسندگان، پروتئینهای موجود در سبزه گندم میتواند به پیشگیری از بیماریهای مختلف و استرس اکسیداتیو کمک کند و همچنین به سوخت و ساز بدن و ذخیره انرژی کمک کند.
خطرات
اکثر مطالعات هیچ عارضه جانبی قابل توجهی را پس از مصرف علف گندم گزارش نمی کنند، اما مخاطرات احتمالی ممکن است به شکل محصول و فرد بستگی داشته باشد.
برخی از افراد ممکن است حساسیت یا آلرژی داشته باشند که منجر به واکنش ناخواسته شود. با این حال، افراد مبتلا به بیماری سلیاک و کسانی که به گلوتن حساس هستند همچنان می توانند از علف گندم بهره مند شوند، زیرا فقط هسته گندم حاوی گلوتن است و نه علف گندم.
بررسی های یک مطالعه که به بررسی تأثیر علف گندم بر کودکان مبتلا به تالاسمی می پرداخت، نشان داد که برخی از مصرف کنندگان در ابتدا مشکلات گوارشی داشتند، اما این مشکلات ظرف چند روز برطرف شد.
شواهد کافی برای اثبات اینکه سبزه گندم می تواند هر بیماری را درمان کند وجود ندارد. هیچ کس نباید سبزه گندم را جایگزین درمان پزشکی کند.
هرکسی که قصد مصرف علف گندم را دارد باید ابتدا با پزشک خود صحبت کند، زیرا برخی از درمان های مکمل می توانند با سایر داروها تداخل داشته باشند. پزشک همچنین ممکن است بتواند در مورد خطر آلرژی و عدم تحمل آن توسط بدن توصیه هایی مطرح کند.
نکاتی برای استفاده و مصرف
علف گندم طعمی شبیه علف دارد و طعم آن می تواند بر طعم های دیگر غلبه کند.
چگونه طعم آن را بهتر کنیم
فرد می تواند علف گندم را به اسموتی ها یا آب میوه ها اضافه کند.
یکی از راه های مصرف خام گندم یا پودر سبزه گندم در اسموتی یا آبمیوه است. طعم فوق العاده ای دارد. مخلوط کردن آن با موادی که طعم قوی دارد، مانند آناناس، ممکن است آن را خوش طعم تر کند.
گزینه های دیگر شامل مخلوط کردن آن با شیر، عسل یا آب میوه است.
سبزه گندم به صورت کپسولی نیز موجود است که تقریبا طعم آن را از بین می برد. برخی از کپسول های طعم دار نیز موجود است.
محصولات مختلف علف گندم برای خرید آنلاین در دسترس هستند.
مردم باید مکملهای علف گندم را از منابع قابل اعتماد خریداری کنند، زیرا اکثر انواع داروهای گیاهی در ایالات متحده تحت کنترل کیفیت نیستند.
این متن توسط تحریریه فارمافوری با استفاده از منابع متعدد تهیه و تالیف شده است. بازنشر آن تنها با ذکر منبع مجاز است.